Eurocopa

L’hora de Geòrgia

Sota la direcció de Willy Sagnol, la selecció georgiana aspira a sorprendre i a deixar empremta en la seva primera participació en un gran torneig

Khvicha Kvaratskhelia lidera un grup de jugadors que ja han fet història

“Necessitàvem canviar una mica les coses perquè tot estigués una mica més en consonància amb les exigències del més alt nivell.” Willy Sagnol va accedir a seure a la banqueta de Geòrgia l’any 2021, i de seguida va tenir clara la recepta per fer transcendir l’equip. Mai havia jugat una gran cita. Avui això canviarà amb el debut contra Turquia en l’Eurocopa. Sagnol és un dels artífexs d’aquesta fita: ha estat capaç de canviar la mentalitat dels futbolistes. “Alguns fins i tot ho han canviat tot en la seva manera d’enfocar el futbol. Això també és una recompensa per a ells, que han cregut en aquest objectiu des de fa temps”, va indicar el preparador recentment.

I entre els jugadors, n’hi ha un que destaca per sobre de la resta, Khvicha Kvaratskhelia, actualment a les files del Nàpols de la Serie A. L’extrem va ser un dels pilars fonamentals perquè el conjunt italià aconseguís el títol de lliga fa dos cursos, amb unes estadístiques excel·lents. Aquesta temporada, tot i no haver rendit al nivell de l’anterior, Kvaratskhelia continua sent un dels jugadors més valorats del mercat gràcies als seus només 23 anys. La selecció de Geòrgia confia que l’extrem del Nàpols pugui recuperar el seu excel·lent nivell de la temporada passada, fet que augmentaria les seves possibilitats de sorprendre en la pròxima Eurocopa. La velocitat, l’habilitat en el driblatge i la capacitat golejadora el converteixen en una amenaça constant per als rivals. Tot i això, no hi va sol. L’acompanya Giorgi Mamardashvili, el porter del València, que va arribar al club l’any 2021. Aquest jove sentinella va aconseguir la titularitat ràpidament gràcies a les seves excel·lents actuacions. Des de llavors, Mamardashvili s’ha convertit en un dels jugadors més destacats del València. Aquesta temporada ha estat considerat un dels millors porters de LaLiga, amb tretze porteries a zero, i el jugador que més gols ha evitat. Ha estat essencial en els partits decisius, mostrant seguretat sota els pals i fent aturades importants que han mantingut l’equip en el partit.

I n’hi ha d’altres d’interessants com ara Giorgi Chakvetadze, migcampista del Watford, de la segona divisió d’Anglaterra. Aquest migcampista promet i és probable que aviat el vegem competint al màxim nivell. Un dels seus companys a la davantera serà Georges Mikautadze, jugador del Metz de la lliga francesa, que ha fet una gran temporada amb el seu club, en què ha marcat tretze gols en els vint partits que ha disputat. Al mig del camp hi haurà Giorgi Kochorashvili, el jugador del Llevant que va passar per les categories inferiors del Girona i va jugar al Peralada.

El repte

Geòrgia s’enfrontarà amb rivals amb una gran experiència en aquest tipus de tornejos. El rival més fort és la selecció portuguesa, liderada per Cristiano Ronaldo, que sempre es presenta com una de les favorites per guanyar el torneig. Les altres dues seleccions del grup són la República Txeca, que va arribar als quarts de final en l’última Eurocopa, i Turquia, que va acabar primera en el seu grup de la fase de classificació, i contra la qual debuta avui. “En certa manera som la Ventafocs. Ens hem colat en aquest torneig passant més aviat desapercebuts. El que és segur és que, ja sigui contra Portugal, Txèquia o Turquia, mai no ens rendirem i ho donarem tot”, va assegurar Sagnol, que té experiència en fases finals d’aquest tipus de competició perquè com a jugador va disputar dos mundials i dues Eurocopes amb França. Tot i el gran repte, Geòrgia afronta l’Eurocopa amb il·lusió i ganes. La seva presència ja és una victòria per al futbol georgià i una inspiració per a futures generacions.

Sagnol va aterrar a la banqueta del combinat georgià l’any 2021 i li ha fet fer un salt de qualitat
Necessitàvem canviar una mica les coses per respondre a les exigències del més alt nivell
Willy Sagnol
TÈCNIC DE GEÒRGIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)