Copa Amèrica

Messi torna a escena

Copa Amèrica. Després d’un primer any als Estats Units, el capità argentí defensarà el tron amb la seva selecció en una competició de nivell que arrenca aquesta propera matinada

Si els amants del futbol no en tenien prou amb l’Eurocopa, a partir d’avui poden sumar una competició més com a entreteniment de l’estiu. La copa Amèrica arrenca aquesta matinada als Estats Units i s’allargarà fins al 14 de juliol. I la veritat és que el tret de sortida no pot ser més interessant. La vigent campiona del torneig, després de superar el Brasil en la final de fa tres anys al Maracanã gràcies a un gol de Di María, i també reina del món després de guanyar a Qatar a finals del 2022, començarà a defensar el tron contra el Canadà (2 h, hora catalana). I ho farà, evidentment, amb Leo Messi al capdavant.

El vuit vegades guanyador de la Pilota d’Or torna al màxim nivell. Veure’l jugar es fa complicat. La diferència horària amb els Estats Units, on s’està des de fa prop d’un any, dificulta la compatibilitat per gaudir del seu futbol. A Miami continua fent de les seves rodejat d’amics com Luis Suárez, Busquets i Jordi Alba. Torna a somriure. Ara, però, ha de tornar la seva versió competitiva dels grans tornejos. L’albiceleste, que és al grup A amb el Perú, Xile i Canadà, el necessita per tornar a triomfar. Messi torna a escena per enfrontar-se als millors del continent. Un examen per fer callar aquells que el volen donar per mort. Per als que opinen que el nivell dels Estats Units no és el d’altres països i que potser ja no rendiria en una gran lliga. Messi pot alçar la veu en aquest aparador futbolístic.

El Barça i el Girona

L’Eurocopa està farcida de jugadors del Barça i també del Girona. La copa Amèrica no es queda enrere i també tindrà representants dels dos equips catalans de la lliga espanyola. Ronald Araujo, que ha acabat el curs amb problemes, tornarà a ser un dels líders de la defensa de l’Uruguai. Per la seva banda, Raphinha intentarà allargar el bon nivell ofert a final de curs amb el Barça. Ho farà amb el Brasil i acompanyat de Yan Couto i Savinho, dues de les grans sensacions del Girona i de la lliga i que s’han guanyat a pols formar part de la llista de convocats. Precisament, la selecció canarinha és la principal candidata a robar la corona a l’Argentina. Per aconseguir-ho, els brasilers s’aferren a la seva gran estrella: Vinícius. El brasiler ha brillat amb el Madrid en la consecució del doblet i és un dels grans favorits a aconseguir la Pilota d’Or. La copa Amèrica pot servir-li de trampolí. Ara bé, el joc brasiler ha despertat nombroses crítiques. Després d’un mal mundial i dels problemes per trobar un seleccionador –havent-se quedat sense Ancelotti–, l’exigència amb la cinc vegades campiona del món, que comparteix grup amb Colòmbia, el Paraguai i Costa Rica, és màxima.

La pilota comença a rodar. Qui vulgui seguir la competició, haurà de passar les nits en vetlla. L’objectiu de les 16 seleccions participants és arribar el 14 de juliol al Hard Rock Stadium de Miami. Tots contra l’Argentina de Messi, Scaloni i companyia.

VIGÈNCIA

La campiona del món vol allargar el moment dolç amb el tercer títol consecutiu

EQUIPS CATALANS

Araujo i Raphinha representen el Barça; Yan Couto i Savinho, gironins presents

EL DEBUT

L’Argentina obre foc en el partit inaugural contra la selecció del Canadà (2 h)

CANDIDATA

El Brasil, amb Vinícius com a estrella principal, vol presentar batalla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)