Més futbol

FUTBOL

Mor l’alemany Gerhard Aigner, un dels pares de la Champions League

Va ser secretari general de la UEFA del 1989 al 1999

Dies de dol a l’Eurocopa per la mort als 80 anys abans d’ahir de tot un referent de la UEFA i el futbol continental, Gerhard Aigner (1943, Ratisbona, Alemanya). Va ser secretari general del principal organisme del futbol europeu (1989-1999) i posteriorment el director executiu (1999-2003). Se’l considera juntament amb el suec Lennart Johansson, antic president de la UEFA, com un dels pares i principals impulsors de l’actual Champions League.

Els dos dirigents van canviar el nom i les eliminatòries de l’antiga copa d’Europa pels formats actuals de lligueta. El gran torneig continental va passar a tenir la denominació actual.

Aigner va entrar al món del futbol com a àrbitre però ràpidament va exhibir grans dots de direcció i de diplomàtica, fet que li va permetre escalar en l’organigrama de la UEFA.

Després de deixar l’entitat, es va convertir en un dels membres de la fundació Euro-Sporting, una organització sense ànim de lucre que organitza tornejos per a joves jugadors arreu del continent.

“El futbol ha perdut un dels seus grans líders; el seu rol va ser determinant en la creació de la Champions League i en convertir la UEFA en l’organització moderna que coneixem tots”, va escriure l’actual president, Aleksander Ceferin, en la nota de condol.

Durant l’Eurocopa es va guardar un minut de silenci en tots els partits de dijous i d’ahir per recordar la seva figura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)