Eurocopa

Fermín, com Pedri

Convocat oficialment amb el combinat olímpic estatal, l’andalús encadenarà Eurocopa amb Jocs, com el canari fa tres estius

També hi seran Pau Cubarsí, Eric García, Joan García, Arnau Tenas, Marc Pubill, Adrià Bernabé i Sergio Gómez

Fermín López jugarà els Jocs Olímpics de París d’aquest estiu. El migcampista culer, que es troba a Alemanya disputant l’Eurocopa amb la selecció espanyola, no descansarà i, tant bon punt acabi el camí del combinat estatal en el torneig continental s’enrolarà a l’equip olímpic que entrena Santi Denia. No li fa gens de gràcia, al Barça, que ha acabat acceptant el desig del jugador, que volia ser present en la cita, i la demanda de la FEF (Federació Espanyola de Futbol), que volia comptar amb el futbolista. No serà l’únic blaugrana, ja que Pau Cubarsí i Eric García (que torna a la disciplina barcelonista després de la cessió al Girona) també van ser citats per Denia en la llista de 22 jugadors. Queden, doncs, alliberats oficialment Lamine Yamal i Ferran Torres, després que en els últims dies hagués transcendit que la FEF havia temptejat aquesta possibilitat.

Irremeiablement, el cas de Fermín evoca el de Pedri. Un futbolista jove, que en el seu primer curs al Barça té una alta participació en el club i, després, a l’estiu no s’atura amb l’Eurocopa i els Jocs Olímpics. Amb Pedri va ser fa tres anys i l’experiència, veient els esdeveniments posteriors, no va ser positiva. El canari va acabar trinxat i, des d’aleshores, ha estat incapaç de jugar amb regularitat i en plenitud a causa d’un continuat martiri de lesions musculars. En aquella primera temporada de culer, Pedri, que tenia 18 anys, ho va jugar tot: amb el Barça va disputar 50 partits (38 de titular) i després amb la selecció espanyola va encadenar l’Eurocopa, en què va disputar sis partits (tots de titular), i els Jocs Olímpics de Tòquio, en què també va participar en sis partits (ne tots de titular). Fermín, també en la seva primera campanya al conjunt barcelonista ha acumulat 42 partits (19 de titular), tot i que en la competició continental no té el paper protagonista que va tenir Pedri. De moment suma una participació de 28 minuts. “No hi ha cas Pedri”, va dir ahir Denia, justificant la convocatòria de Fermín. “Pedri s’ha de sentir molt orgullós d’haver disputat uns Jocs a Tòquio, amb la medalla de plata. A nosaltres no ens ha condicionat res”, va assenyalar el tècnic, que també va citara Álex Baena, del Vila-real, l’altre que també està jugant l’Eurocopa i que tampoc tindrà vacances. El combinat olímpic estatal es concentrarà ja dilluns vinent, 1 de juliol, a Las Rozas, per marxar cap a França el dia 17. “Hi ha hagut molt de diàleg amb tothom. Tant de bo vinguin amb la copa. Tots estarem feliços que vinguin el 15 o el 16 [l’Eurocopa acaba el dia 14 de juliol]. Però no podem viure en hipòtesis. La nostra idea és esperar-los perquè puguin disputar els Jocs”, va explicar Denia. El torneig a París comença el 24 de juliol i la final és el 9 d’agost; la lliga espanyola de primera divisió engega una setmana després, el 16 d’agost.

Barça, Girona i Espanyol

En la convocatòria hi ha representació dels tres equips catalans de primera divisió: els tres del Barça (Pau Cubarsí, Eric García i Fermín López), un de l’Espanyol (Joan García) i dos del Girona (Miguel Gutiérrez i l’imminent Abel Ruiz). I són, en total, set catalans: a més de Pau Cubarsí, Eric García i Joan García hi seran Arnau Tenas (PSG), Marc Pubill (Almeria), Adrià Bernabé (Parma) i Sergio Gómez (Manchester City). La llista la completen Alejandro Iturbe, Samu Omorodion i Pablo Barrios (Atlético); Cristhian Mosquera i Diego López(València); Juanlu Sánchez (Sevilla); Juan Miranda (Betis); Jon Pacheco i Beñat Turrientes (Real Sociedad); Álex Baena (Vila-real); Aimar Oroz (Osasuna), i Sergio Camello (Rayo Vallecano).

LA FRASE

No hi ha cas Pedri. A nosaltres no ens ha condicionat res. Hi ha hagut molt de diàleg amb tothom
Santi Denia
ENTRENADOR DEL COMBINAT olímpic ESTATAL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)