Més futbol

FUTBOL

Mor en un accident l’internacional camerunès Landy Nguémo

Va disputar dos mundials i va ser subcampió de la copa d’Àfrica el 2008

Dol en el futbol camerunès. Un dels seus jugadors internacionals més estimats, Landy Nguémo (1985, Yaoundé), ha mort avui als 38 anys en un accident de trànsit, segons han confirmat els mitjans del país i també el club on més partits va jugar, l’AS Nancy francès.

Va participar en 41 partits amb els lleons indomables (2006-2014) i va formar part d’un dels millors equips de la història del país, el que va jugar la final de la copa d’Àfrica del 2008 amb futbolistes com Kameni, Samuel Eto’o Alex Song, Geremi, Emana i Mbia entre d’altres.

Amb la selecció del Camerun va jugar també els mundials del 2010 i el 2014. Des de la seva retirada s’havia instal·lat a Nancy on havia adquirit el passaport francès i entrenava equips de joves de la ciutat.

Nguémo, un migcampista defensiu de gran recorregut, va debutar en el futbol europeu en el Nancy, club amb el qual va guanyar la copa de la lliga francesa el 2006. També va jugar en el Celtic a Escòcia (cedit), el Girondins i el Saint-Éttienne abans de provar fortuna en el futbol turc, on va jugar tres temporades en diferents equips. Es va retirar després de jugar en el Kongsvinger de la lliga noruega.

Quan es trobava en un dels seus millors moments, al Girondins de Bordeus, va patir un ensurt considerable en un partit de l’Europa League contra el Maccabi. Va caure al camp i els metges van témer que havia tingut un atac de cor, però les proves posteriors van confirmar que havia estat un problema menor i va poder continuar jugant a futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)