Eurocopa

Un rebot entre badalls

Vuitens. França continua endavant gràcies a un gol en pròpia porta de Jan Vertonghen a cinc minuts del final i final de trajecte per a una trista Bèlgica

França 1 Bèlgica 0

FRANÇA:Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Theo Hernández, Kanté, Tchouaméni, Rabiot, Griezmann, Marcus Thuram (Kolo Muani, 62’), Mbappé.BÈLGICA:Casteels, Castagne (De Keteleare, 88’), Faes, Vertonghen, Theate, Carrasco (Lukebakio, 88’), Onana, De Bruyne, Doku, Openda (Mangala, 64’), Lukaku.GOLS:1-0 (85’) Vertonghen, en pròpia porta.ÀRBITRE:Glenn Nyberg (Suècia). T.G.: a Tchouaméni, Griezmann, Rabiot i Vertonghen.ESTADI:uns 47.000 espectadors al Düsseldorf Arena.

La vida de Randal Kolo Muani va quedar ancorada fa un any i mig en la final del mundial de Qatar perduda contra l’Argentina. Si pogués tornar enrere, l’actual davanter del PSG agafaria les tisores i eliminaria de la pel·lícula un fotograma que l’ha turmentat de forma implacable des d’aquell dia. La famosa aturada del Dibu Martínez va enviar Kolo Muani al bagul dels perdedors. Hauria pogut ser l’heroi de França, però no ho va ser. El destí esperava un tal Leo Messi a l’altar. Haver fallat l’acció decisiva en una final de la copa del món el perseguirà sempre, però la seva aparició in extremis ahir a Düsseldorf contra Bèlgica serveix per expiar una mica aquell pecat. França i Bèlgica estaven abocades a la pròrroga, però aleshores va aparèixer Kolo Muani per estalviar al personal 30 minuts més d’avorriment absolut: pilota filtrada per Kanté dins l’àrea després d’una llarga jugada combinatòria de França, bona maniobra de Kolo Muani dins l’àrea, i el seu xut el va acabar desviant el central Vertonghen al fons de la xarxa. De rebot cap als quarts.

El factor diferencial enmig dels badalls el va posar Kolo Muani per impulsar la selecció bleu cap als quarts, per desgràcia d’una Bèlgica que continua enyorant Bob Martínez.

Sense notícies de Kylian Mbappé ni d’Antoine Griezmann. Els dos líders de França, desapareguts un dia més. Tampoc va ser el dia de Lukaku ni el de De Bruyne, de nou molt discrets, i quan van aparèixer, amb comptagotes, van topar amb un encertat Maignan.

La França de Didier Deschamps jugarà els quarts havent marcat un únic gol de penal i dos en pròpia porta en tot el torneig. Màxim rèdit. França avorreix i continua endavant. Bèlgica decep i marxa cap a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)