Eurocopa

Països Baixos s’imposa amb solvència a Romania i accedeix als quarts (0-3)

Eurocopa. La selecció neerlandesa és molt superior al combinat dirigit per Iordanescu i torna a classificar-se per als quarts de final per primer cop des del 2008 gràcies a una gran actuació de Gakpo i Malen

Països Baixos supera Romania amb una superioritat aclaparadora a Múnic i segella l’accés als quarts de final per primer cop des del 2008 gràcies al gol de Gakpo i el doblet de Malen (0-3) en un partit que podria haver-se tancat amb un resultat més ampli, i és que l’allau d’accions ofensives generades per part de la oranje ha estat considerable.

El combinat dirigit per Ronald Koeman ha gaudit de la possessió de la pilota i ha forçat 10 córners en una primera meitat en què l’equip de Iordanescu, líder del grup E i que ha superat la fase de grups per segona vegada, s’ha anat diluint i ha acabat tancat a la seva àrea per tal de tapar els espais i provar de fer mal, sense gaire èxit, al contracop.

Després d’un xut llunyà de Xavi Simons blocat per Nita (6’), els romanesos han protagonitzat la primera acció de perill. Dennis Man ha anat traçant la diagonal des de la banda dreta i s’ha tret un xut amb la cama esquerra que ha sortit per ben poc per sobre del travesser (14’). No obstant això, Països Baixos ha obert la llauna minuts després, quan Gakpo ha retallat el seu defensor i ha aconseguit batre el porter amb un potent xut ajustat al primer pal (0-1, 20’).

Abans de la mitja hora de joc, De Vrij ha estat a punt de doblar l’avantatge, però la seva rematada de cap ha impactat al lateral de la xarxa (26’). I just abans del descans, Dumfries ha forçat l’error de Racovitan, acabat d’entrar al camp per la lesió de Mogos (38’), que ha comès una greu pèrdua dins l’àrea que hauria pogut sortir-li molt cara, però Simons no ha pogut rematar amb precisió i la pilota s’ha perdut per línia de fons (44’).

Ja a la segona part, el futbolista del PSG i Malen han tingut una doble ocasió per marcar la segona diana dels seus en una jugada embolicada dins l’àrea (54’). Tot seguit, Van Dijk ha enviat la pilota a la fusta en rematar de cap un servei de cantonada (58’). Superada l’hora de partit, el VAR ha anul·lat el que hauria estat el doblet de Gakpo després de corroborar que l’extrem del Liverpool estava en posició antireglamentària (62’), i Memphis ha estat murri en intentar un llançament ras de falta directa que ha sortit llepant el pal (68’).

Els minuts avançaven i als neerlandesos se’ls hi resistia el gol de la tranquil·litat. Finalment, el premi a la insistència ha arribat quan Gakpo ha evitat al límit que la pilota sortís per la línia de fons i ha cedit l’esfèrica a Malen, deixant-li en safata el gol de la sentència (0-2, 83’). El mateix jugador del Borussia Dortmund s’ha encarregat de resoldre un contracop d’allò més bé per posar-hi la cirereta (0-3, 93’).