Eurocopa

La UEFA investiga Demiral per la seva celebració d’extrema dreta

El defensa Merih Demiral es va convertir en el gran protagonista de l’Àustria-Turquia dels vuitens de final de l’Eurocopa disputat ahir marcant els dos gols que van classificar la selecció turca pels quarts de final (1-2). Les seves celebracions, però, han obert la polèmica, i és que després de marcar el segon gol va fer un gest amb les dues mans que s’associa amb l’extrema dreta turca. Concretament, va fer el gest representatiu del moviment Ulkucu, conegut també com els llops grisos, una organització terrorista, neofeixista i racista. Per aquest gest la UEFA, a través de la comissió d’ètica i disciplina, ha obert una investigació per presumpta conducta inapropiada del defensa turc i ha informat que “en el seu moment es facilitarà més informació sobre aquest assumpte”. El que sembla improbable, però, és que aquest gest li impedeixi jugar els quarts de final de dissabte contra els Països Baixos.

Reaccions institucionals

Abans que la UEFA, la primera reacció crítica cap a la celebració de Demiral la va protagonitzar la Ministra d’Interior del gobern alemany, Nancy Faeser. “Els símbols de l’extrema dreta turca no tenen lloc als nostres estadis. Utilitzar l’Eurocopa com a una plataforma pel racisme és completament inacceptable, ha comentat a les xarxes socials, assegurant que el gobern alemany vigila de molt a prop aquesta organització: “Les nostres forces de seguretat vigilen els turcs d’extrema dreta que hi a Alemanya i els llops grisos estan sota l’observació de l’Oficina Federal de Protecció de la Constitució. Esperem que la UEFA investigui aquest cas i estudiï la possibilitat d’imposar sancions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)