Eurocopa

Espanya fa plorar Stuttgart i jugarà les semifinals (2-1)

Quarts de final.

Espanya jugarà les semifinals de l’Eurocopa. Plora Stuttgart i plora tota Alemanya. Un gol de cap de Mikel Merino al minut 119 de la pròrroga ha permès a Espanya esquivar els penals a l’últim instant i ser el primer semifinalista. Repeteix èxit perquè ja va jugar les semifinals de l’Eurocopa d’Anglaterra fa tres anys. Alemanya queda fora de la seva Eurocopa. Final de trajecte per a Toni Kroos.

Felicitat extrema per a Mikel Merino, que coses del futbol, havia debutat en aquest mateix estadi com a internacional en partit oficial el setembre del 2020. Havia estat en la Nations League i contra Alemanya. Aquell partit va acabar amb 1-1, el resultat contra el qual s’ha rebel·lat avui el jugador de la Real Sociedad. El seu gol de cap val unes semifinals.

Espanya ha colpejat primer amb un gol del català Dani Olmo, assistit per Lamine Yamal (51’). Gran partit de tots dos. Lamine Yamal generant un maldecap constant a Raum i Olmo com a perfecte substitut d’un Pedri, a qui el partit li ha durat 4 minuts. Una dura falta de Kroos l’ha enviat als vestidors amb un esquinç lateral intern al genoll esquerra. Una altra lesió de Pedri.

El gol que ha donat vida a Alemanya l’ha marcat Florian Wirtz en el minut 89, després d’enviar al fons de la xarxa una pilota rescatada amb el cap per Kimmich quan el partit ja agonitzava.

En la pròrroga, l’àrbitre anglès Michael Taylor no ha volgut saber res d’unes mans de Cucurella dins l’àrea. Füllkrug, en el minut 123 de la pròrroga, ha perdonat amb el cap, en una acció claríssima.

Dol en el futbol alemany, perquè la Mannschaft, el Dortmund i el Leverkusen han tocat amb la punta dels dits la glòria a l’Eurocopa, la Champions i l’Europa League, però el resultat final és zero de tres.

Carvajal, expulsat, i Le Normand es perdran les semifinals per sanció.