Copa Amèrica

Messi, una llegenda infinita

Copa Amèrica. L’astre argentí busca en la final contra Colòmbia un altre títol per al seu palmarès (2 h)

Leo Messi no es cansa de fer història. Amb 37 anys, continua batent rècords. L’últim? Ser el jugador que més vegades ha portat la seva selecció a una final, amb un total de set (dos mundials i cinc copes Amèrica). “Tinc 37 anys i només Déu sap quan serà el final”, va dir Messi, que té la intenció de continuar jugant amb l’Argentina més enllà de la final de la copa Amèrica contra Colòmbia aquest diumenge (matinada de diumenge a dilluns, a les 2 h hora catalana).

Després de superar el Canadà per 2-0 a les semifinals, precisament amb un gol de Messi, l’Argentina va plantar-se a la final, amb l’oportunitat de defensar el títol i afegir un altre trofeu al seu palmarès. Aquest triomf no només representa un altre èxit en la carrera de l’exblaugrana, sinó també una nova esperança per a la seva selecció, que busca consolidar-se com una de les potències del futbol mundial.

El moment de Messi és extraordinari. Després de guanyar la copa Amèrica el 2021 i el mundial del 2022, l’astre argentí ha aconseguit portar la seva selecció a una nova final, amb la il·lusió de defensar el títol i demostrar, una vegada més, per què és considerat un dels millors jugadors de la història. Cada partit, l’astre argentí no només brilla al camp, sinó que també exerceix de líder indiscutible del seu equip.

Malgrat això, el camí de Messi amb la selecció argentina no sempre ha estat planer. El 2016, després de perdre la final de la copa Amèrica Centenari contra Xile, l’argentí va anunciar la retirada de la selecció. Aquell moment va ser un dels més difícils de la seva carrera “He fet tot el possible i em dol més que a ningú, però és evident que no és per a mi”, va dir Messi aleshores. No obstant això, després de reflexionar i amb el suport dels aficionats i companys, va decidir tornar.

El moment extraordinari de Messi no es limita només a la selecció argentina. A nivell de clubs, va decidir emprendre una nova aventura als Estats Units en aquest tram final de la seva carrera, fitxant per l’Inter Miami. Allà, està jugant amb vells coneguts com Jordi Alba, Sergio Busquets i Luis Suárez, retrobant-se amb antics companys que van compartir grans èxits al FC Barcelona. Tot i haver marxat a una lliga amb menys exigència, l’argentí no ha abaixat el ritme i està mostrant unes estadístiques impressionants, ja que en els 15 partits que ha disputat ha marcat 14 gols i ha repartit 11 assistències.

En aquesta copa Amèrica, tant el mateix Messi com el seleccionador argentí, Lionel Scaloni, han reconegut que el 10 no ha jugat al cent per cent de les seves capacitats físiques. En el segon partit de la fase de grups contra Xile, Messi va sentir unes molèsties a l’abductor. Tot i aquestes dificultats, el de Rosario ha jugat tots els minuts possibles del torneig perquè sap que el seu temps al camp és limitat i vol aprofitar cada moment.

Recentment, Messi va expressar: “Avui el més important és gaudir del que queda, sigui molt o poc. Gaudir cada moment, especialment perquè això no torna i després no vull lamentar res.” Aquestes paraules reflecteixen la seva filosofia actual i la maduresa que ha assolit després d’una carrera plena d’èxits. En el tram final de la seva carrera, Messi sembla més conscient que mai del valor de cada moment al camp, i això es reflecteix en la seva manera de jugar i de liderar l’equip.

LA DADA

L’astre argentí ha fet una mitjana d’1,6 contribucions de gol aquest curs a nivell de clubs

EL PROTAGONISTA

Ara toca gaudir de cada moment, perquè això no torna i després no vull lamentar res
Leo Messi
cAPITÀ DE L’ARGENTINA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)