Eurocopa

El protagonista

Lamine Yamal

O Rei Lamine

Als seus 17 anys, Lamine Yamal ja és història viva de les Eurocopes. No va anar a Alemanya només a bufar espelmes. En torna consagrat indiscutiblement com a estrella del futbol mundial. Parlar en termes de consagració amb un adolescent de només 17 anys podria sonar fins i tot ridícul en qualsevol altre escenari, però no resulta arriscat ni temerari fer-ho en un cas tan flagrant i evident com el de Lamine Yamal, perquè estem davant d’un fenomen extraordinari que després d’un gran any al Barça, ara, en el seu primer gran torneig de seleccions, ha deixat una empremta brutal. Ahir, a Berlín, més rècords: és ja el futbolista més jove de tots els temps que ha guanyat una Eurocopa, el més jove que ha jugat com a titular una final i el més jove que ha fet una assistència en la gran final. Impressionant. Supera Pelé com a futbolista més jove que ha disputat una final d’un campionat de seleccions. Pelé va disputar amb el Brasil la copa del món del 1958 amb 17 anys i 249 dies. A Lamine Yamal li han sobrat 248 dies.

A la grada de l’Olympiastadion de Berlín hi havia ahir llegendes de la talla d’Andrés Iniesta, David Villa, Jürgen Klinsmann o David Seaman. Tots ells es van rendir al talent i la determinació del nano. El somriure delator de Xavi Hernández entre el cúmul de vips instal·lats a la llotja, era el somriure propi d’un pare feliç. Ell ha estat el seu pare futbolístic al Barça, l’entrenador que li va obrir les portes de l’elit el 29 d’abril del 2023 contra el Betis, l’home que li ha donat confiança i l’ha cuidat durant tota la temporada passada i l’home que ahir gaudia amb el primer gran èxit del fill.

Tot Mataró va esclatar d’alegria quan l’àrbitre francès François Letexier va assenyalar el final. Lamine Yamal ha situat el barri de Rocafonda en el mapa en aquesta Eurocopa. L’Ajuntament de Mataró va instal·lar una pantalla gegant al Parc Central perquè tots els aficionats poguessin veure la final contra Anglaterra i tots van vibrar quan el seu veí més mediàtic va assistir el seu amic Nico Williams en el primer gol d’Espanya. Va ser la primera vegada en el partit que Lamine Yamal va poder girar-se, controlar per dins i fer la diagonal. Luke Shaw va perdre la marca, el blaugrana va detectar Nico i el jugador de l’Athletic va superar Pickford.

Lamine Yamal torna d’Alemanya també premiat com el millor jugador jove de l’Eurocopa (1 gol i 4 assistències). Pedri va guanyar el mateix premi el 2021. Ara ho ha fet Lamine Yamal. La seva brutal Eurocopa li atorgarà també de rebot el Golden Boy. La vitrina comença a omplir-se.

1
gol en l’Eurocopa
4
assistències de gol en el torneig
6
titularitats en set partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)