Més futbol

Set catalans amb la voluntat de mossegar or

Futbol. Jocs Olímpics. La selecció espanyola debuta avui (15 h) contra l’Uzbekistan amb set futbolistes nascuts a Catalunya

Pau Cubarsí, Eric Garcia, Joan Garcia, Arnau Tenas, Marc Pubill, Sergio Gómez i Adrià Bernabé són els set futbolistes catalans que comencen avui la seva aventura als Jocs Olímpics de París. Ho fan convocats amb la selecció espanyola, que debuta a les 15 h contra l’Uzbekistan, amb la presència també del blaugrana Fermín López i dels jugadors del Girona Miguel Gutiérrez i Abel Ruiz.

Els Jocs començaran oficialment divendres, però en alguns esports és necessari guanyar alguns dies per complir el calendari. Aquest és el cas del futbol, que arrenca avui. Espanya està enquadrada al grup C amb l’Uzbekistan, Egipte i la República Dominicana. El combinat que entrena Santi Denia va jugar un amistós de preparació dijous passat contra els Estats Units que va acabar amb empat a 1 i arriba a aquesta cita olímpica com un dels grans candidats a poder penjar-se l’or, al costat d’altres com França o l’Argentina.

Tot i això, el primer rival d’Espanya no serà senzill. L’Uzbekistan no és un país amb grans fites futbolístiques, però aquesta promoció de jugadors va aconseguir arribar a la final de la darrera copa Àsia sub 23 el mes de maig passat, en què va perdre en el darrer minut contra el Japó.

Malgrat aquest precedent, la selecció espanyola té un potencial molt més gran. La convocatòria la formen futbolistes que competeixen en el primer nivell. De fet, molts han tingut una temporada magnífica, com ara els del Girona o el Barça, així com altres noms com Álex Baena, màxim assistent de la passada lliga amb el Vila-real.

Demà, torn per a l’equip femení

Cinc catalanes formen part de les 18 convocades per Montse Tomé: les blaugrana Ona Batlle, Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí, a més de Laia Codina i Laia Aleixandri. La selecció espanyola femenina debutarà en uns Jocs Olímpics, ja que no hi havia competit mai. Ho farà dijous a les 17 h contra el Japó, l’únic equip que va poder guanyar les campiones en el mundial passat. El grup el completen Nigèria i el Brasil, rivals força exigents per a una Espanya favorita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)