1a femenina

Neix el FC Llevant Badalona

L’equip professional femení del Llevant Las Planas deixa enrere 25 anys d’història al barri de las Planas de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) per recalar a la ciutat de Badalona, on disposarà de l’Estadi Municipal i el qual es constituirà sota el nou nom de Llevant Badalona.

El nou projecte, impulsat pel club de Las Planas i l’Ajuntament de Badalona, estarà acompanyat per una injecció econòmica per part d’un inversor privat, encara que la identitat i els detalls d’aquest darrer encara no s’han oficialitzat.

De fet, aquest mateix dimarts, el Llevant Badalona ha fet la presentació del projecte que militarà a la màxima categoria del futbol espanyol i ha aprofitat per mostrar les instal·lacions on jugarà la temporada següent l’equip de Ferran Cabello.

També ha presentat algunes de les incorporacions de futbolistes que encapçalaran l’ambiciós projecte; Estefania Banini, Maria Llompart, Cristina Cubedo, Ana González, Berta Pujadas, Maria Valenzuela, Itziar Pinedos, Sonia Majarín i Maca Portales.

A l’acte han estat presents diverses personalitats l’Ajuntament de Badalona –un dels actors clau en la materialització de la renovada entitat-, com el mateix alcalde, Xavier García Albiol. També el president del club, Josep Bellet, el tècnic i director esportiu, Cabello, així com dues de les capitanes del quadre badaloní; Laura Martínez i Júlia Mora. A més, també han comptat amb la presència del director del CF Badalona SAD, Miquel Àngel Sánchez.

L’alcalde ha assegurat que el projecte era ambiciós i il·lusionant i ha esmentat la intenció de convertir-se en una “referència internacional”. “És una aposta guanyadora”, ha dit García Albiol.

A Sant Joan Despí (Baix LLobregat) quedaran tant les categories inferiors com el primer equip masculí, per la qual cosa el trasllat –i la reestructuració- només atendran a l’escissió professional del club.

Tot i així, queda per resoldre temes com els vigents impagaments a diversos treballadors del club, la logística d’un nou recinte, l’Estadi Municipal de Badalona, que serà compartit amb el Club Futbol Badalona i el CE Seagull, i la gespa de la mateixa, que roman artificial però que té previst passar a ser natural quan la competició ho exigeixi, segons ha indicat el president de l’entitat.

De fet, tampoc no està tancada encara la venda del club amb el grup inversor; una condició indispensable perquè el nou projecte creixi més enllà de l’acord entre el club i l’administració local.

El Llevant Badalona ja ha estat inscrit a la competició amb el seu nou nom i el seu nou escut; una adaptació del qual el quadre Las Planas llueix a la seva elàstica al qual se li han inclòs elements de l’escut de la seva nova ciutat i al qual se li ha canviat el color cap al blau violeta.

En definitiva, una mudança i un conjunt de canvis radicals que tenen com a objectiu competir contra els grans i traslladar un dels tres equips catalans de la competició domèstica a la part alta de la taula per acabar sent una referència a nivell “català, espanyol i internacional”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)