Més futbol

Els catalans Pubill i Sergio Gómez donen el triomf a Espanya en el debut olímpic (2-1)

Les dianes dels futbolistes nascuts a Catalunya han permès sumar els primers tres punts al combinat espanyol en l’estrena als Jocs Olímpics de París davant l’Uzbekistan

La selecció espanyola s’ha estrenat als Jocs Olímpics de París amb una victòria davant l’Uzbekistan (2-1). Els gols dels catalans Marc Pubill i Sergio Gómez han donat els primers tres punts en un debut en el qual han participat sis dels set futbolistes convocats nascuts a Catalunya. Bon nivell general de tots ells, excepte d’un Pau Cubarsí que ha tingut un inici amarg. El jugador del Barça no ha pogut donar la seva millor versió, ha vist targeta, ha comès un penal rigorós i ha sigut substituït al descans.

De fet, el primer temps no ha sigut bo del combinat entrenat per Santi Denia. L’Uzbekistán ha sortit molt intens i agressiu en els duels, molt ben ordenat i amb una bona pressió. Ha forçat pèrdues impròpies en la sortida de pilota espanyola i ha impedit que els europeus poguessin assentar-se sovint a camp contrari ni connectar amb els atacants. Sobre la mitja hora de joc Espanya ha desencallat el partit a pilota aturada. El badaloní Sergio Gómez ha servit una falta lateral que ha pentinat Abel Ruiz i ha enviat al fons de la xarxa el lateral de Terrassa Marc Pubill.

Semblava que havia fet el més difícil l’equip espanyol, però l’Uzbekistán no ha renunciat a res i ha trobat l’empat. Han hagut de patir els centrals del Barça, Èric Garcia i, sobretot, un Pau Cubarsí poc reconeixible. Poc contundent i arribant tard en moltes accions. Ha acabat cometent un penal rigorós que l’àrbitre ha revisat al VAR i que ha sigut l’1 a 1.

Canvi al descans i Pacheco ha entrat al lloc del català. Espanya ha canviat radicalment a la segona meitat. Els asiàtics no han afluixat, però han començat a córrer darrera la pilota i sense arribar als duels. Sergio Gómez ha fallat un penal comès sobre Aimar Oroz, però pocs minuts després ha enviat al fons de la xarxa una gran passada enrere de l’ex del Barça Juan Miranda.

Ha hagut de patir Espanya a la recta final. S’ha acostat sovint l’Uzbekistán a la porteria d’un sobri Arnau Tenas, que jugava a casa seva, al Parc dels Prínceps. Però han resistit els de Santi Denia que sumen els primers tres punts en aquesta participació olímpica, sent un dels favorits per acabar penjant-se l’or.

Tan sols el porter de l’Espanyol Joan García s’ha quedat sense debutar, perquè el barceloní Adrià Bernabé ho ha fet al segon temps. És una selecció espanyola amb molta presència catalana i també de jugadors formats a La Masia. Tan sols tres futbolistes del primer onze inicial no complien una de les dues característiques, ja que també ha partit d’inici Fermín López. L’andalús podria, com Álex Baena, sumar Eurocopa i Jocs Olímpics en un mateix estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)