Més futbol

L’escàndol de l’Argentina-Marroc porta cua

Un dels primers episodis dels Jocs Olímpics de París ha generat escàndol i polèmica. L’Argentina-Marroc de futbol masculí a Saint-Etienne va tenir un final esportiu caòtic, amb un gol anul·lat pel VAR gairebé dues hores després, però també efectes d’escàndol en relació a la seguretat, amb invasió de camp i llançament de petards.

“És el circ més gran que he vist en la meva vida”, explicava el seleccionador argentí, Javier Mascherano. El partit va tenir diverses interrupcions i l’àrbitre va decretar un temps afegit de 15 minuts. Guanyava el Marroc (2-1), però en el minut 105, en una jugada plena d’embolics, Argentina va empatar. En plena tensió, diversos aficionats marroquins van llençar ampolles i vasos al camp i fins i tot hi va haver algun petard. Enmig del caos, l’àrbitre va ajornar el partit –quedaven tres minuts– i va esperar que el VAR, al cap de més d’una hora, confirmés que el gol s’havia d’anul·lar per fora de joc. Es van acabar jugant els tres minuts, a porta tancada, i la victòria va ser per al Marroc.

Javier Mascherano també va explicar que el dia abans del partit els havien entrat a robar al vestidor.