Més futbol

Fermín val or

Futbol. La selecció espanyola passa a la final dels Jocs amb gol i assistència del blaugrana, assegurant la medalla olímpica per a set catalans

Marroc 1 Espanya 2

MARROC:Munir; Hakimi, El Azzouzi, Boukamir (Maohoub, 88’), El Ouahdi; Richardson, Targhalline, Ben Seghir; Ilias Akomach, Abde i Rahimi.ESPANYA:Tenas; Pubill (Miguel Gutiérrez, 62’), Eric García, Cubarsí, Juan Miranda (Juanlu Sánchez, 62’); Barrios (Bernabé, 62’), Baena (Samu Omorodion, 92’), Fermín (Turrientes, 89’); Aimar Oroz, Sergio Gómez i Abel Ruiz.GOLS:1-0 (37’) Rahimi. 1-1 (65’) Fermín López. 1-2 (85’) Juanlu Sánchez.ÀRBITRE:Ilgiz Tantashev.T.G.:als locals Rahimi i Richardson; i als visitants Tenas, Fermín i Bernabé.

Espanya jugarà la final dels Jocs Olímpics després de remuntar i superar el Marroc en les semifinals. Ho va fer liderada, de nou, per un sensacional Fermín López. El futbolista del Barça va ser altra vegada MVP del partit, després de participar directament en els dos gols espanyols. L'equip de Santi Denia s'enfrontarà a l'amfitriona, França, que va vèncer Egipte en la pròrroga (3-1).

Va arrencar força millor el conjunt africà. Idees més clares i un punt més d’agressivitat d’un combinat on ha brillat en aquest campionat Ilias Akomach, nascut als Hostalets de Pierola. Espanya no aconseguia tenir trams llargs de pilota ni establir-se a camp contrari. El partit es va aturar per una causa curiosa, la lesió de l’àrbitre principal. Un xoc accidental amb Marc Pubill va acabar obligant-lo a retirar-se del camp i posar a dirigir l’enfrontament el quart àrbitre. Després de l’aturada, Fermín va amenaçar amb dos bons xuts exteriors, una de les seves armes.

Però va ser Espanya qui va cometre la primera errada greu. Barrios va xutar la cama d’un rival dins l’àrea i, després de revisar-ho el VAR, va acabar sent penal. El va transformar Rahimi. Es complicava el guió del partit, però els de Santi Denia no van desconnectar. Baena va topar amb el pal just abans del descans. Ja en la segona meitat va ser Fermín qui va trobar el premi. Va pressionar un mal control marroquí a l’àrea per robar i definir amb l’esquerra. La quarta diana de l’andalús en els cinc partits jugats fins ara.

Però no en va tenir prou. Volia la final, vol l’or, i es va encarregar d’assistir Juanlu a l’interior de l’àrea a pocs minuts del final perquè el lateral del Sevilla anotés el segon i definitiu amb un xut ajustat.

Amb el triomf, fins a set catalans s’han assegurat ja medalla olímpica: Tenas, Joan García, Cubarsí, Èric García, Marc Pubill, Sergio Gómez i Adrià Bernabé. També la tenen els futbolistes del Girona Miguel Gutiérrez i Abel Ruiz. A més, Fermín pot tancar un estiu espectacular, sumant l’or, i millor jugador dels Jocs, a l’Eurocopa que va guanyar fa un mes.

La final entre Espanya i França serà divendres a partir de les 18h al Parc dels Prínceps de París. Serà la segona final olímpica pel combinat espanyol. La darrera va ser als del 2020, que van acabar perdent per 2 a 1, quedant-se a les portes d’un or.

La femenina es retroba amb Brasil

La selecció espanyola femenina juga avui (21h) les semifinals davant el Brasil. És un partit que ja es va donar fa sis dies, a la fase de grups, i va acabar amb triomf de l’equip que entrena Montse Tomé per 2 a 0. El duel va quedar marcat per l’expulsió amb vermella directa de la veterana Marta. Després d’arribar a semis a la tanda de penals davant Colòmbia, si les espanyoles guanyen s’asseguraran la medalla.