Més futbol

Espanya diu adeu a l’or dels Jocs caient golejada pel Brasil (4-2)

Les de Montse Tomé es veuen superades per les sud-americanes en un partit per oblidar i hauran de competir pel bronze divendres davant alemanya

Espanya ha caigut a les semifinals dels Jocs Olímpics davant el Brasil (4-2). Les de Montse Tomé han tingut un dia per oblidar i s’han vist superades per una canarinha molt superior i amb les idees més clares, tot i un doblet de la blaugrana Salma Paralluelo. Ara, Espanya haurà de jugar divendres (15h) pel bronze davant Alemanya.

Ha començat de la pitjor manera possible el partit, amb una acció molt desafortunada que ha posat el guió en contra. La portera Cata Coll ha intentat una passada en llarg que ha topat en el cos d’Irene Paredes i s’ha colat directament a la porteria espanyola. Gerra d’aigua freda.

No ha pogut reaccionar l’equip de Montse Tomé. Tot i tenir molta més pilota, els ha costat força generar perill clar, amb Jenni Hermoso com la més destacada. En canvi, les brasileres han tingut situacions molt més evidents per poder ampliar abans la diferència. Ho han fet defensant bé, corrent bé i aprofitant els errors que ha comès Espanya.

Just abans del descans ha arribat el segon gol. Gabi Portilho ha aprofitat una gran centrada lateral de Yasmim per començar a definir el rumb del partit. El tercer ha arribat ja al segon temps en un gran contracop. Ha acabat marcant Adriana Maga tot i haver perdonat el gol uns segons abans.

Tot i sentir-se superades, Espanya mai ho ha deixat d’intentar. L’entrada d’Alèxia, incomprensiblement suplent, ha donat un alè que ha permès a l’equip tenir uns minuts de creure. La blaugrana Salma Paralluelo ha retallat distàncies després d’un córner i la mateixa Alèxia s’ha quedat molt a prop de marcar el 3 a 2, però s’ha estavellat amb el pal. No ha perdonat Kerolin ja en temps afegit per marcar el quart. De nou, després d’una errada grollera de les espanyoles. Salma ha tornat a marcar a pilota aturada per fer el seu doblet i maquillar el resultat final. Ha sigut tard.

Res és per sempre, menys en el futbol. Espanya arribava als Jocs, els primers de la seva història, com a clara favorita per fer-se amb l’or. Havia guanyat recentment la Nations League i el Mundial, però no podrà ser. L’equip ha tingut un mal dia, d’aquells en els quals no surt res bé, tot et va en contra i el rival et passa per sobre. Toca acceptar i aprendre per aixecar-se immediatament. No tenen temps ni per esperar al següent campionat, els Jocs fan que divendres (15h) les de Montse Tomé es juguin una medalla olímpica. Hi opten les cinc catalanes convocades: Ona Batlle, Laia Codina, Laia Aleixandri, Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí. I no és precisament una consolació. És un premi que s’ha de guanyar. El rival serà Alemanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)