Més futbol

Mbappé debuta amb gol i el títol de la supercopa d’Europa

El Madrid ja té al sarró el primer dels set títols que aspira aquest curs. Els gols de Valverde i Kylian Mbappé a la segona part, han permès als blancs superar a un combatiu Atalanta (2-0) i aixecar el trofeu de la supercopa d’Europa a l’estadi Nacional de Varsòvia. Una final en que la gran atracció ha estat l’atacant francès, que ha debutat com a titular i s’ha estrenat com a golejador amb la samarreta blanca.

El Madrid ha sortit ben plantat al terreny de joc, portant la iniciativa del joc i fent-se amb la possessió de l’esfèrica a camp rival. L’Atalanta, per la seva banda, esperava al darrere l’oportunitat de poder disposar d’alguna transició per fer mal als blancs. Tot i això, la primera ocasió clara no ha arribat fins al minut 15, amb un xut de Mbappé que ha bloquejat la defensa del conjunt italià. Aquesta oportunitat ha impulsat als de Carlo Ancelotti, que han buscat amb més insistència la porteria defensada per Musso. També l’Atalanta, que no ha renunciat al seu pla de partit i en el minut 25 ha estat a punt d’avançar-se en el marcador. Xut de De Roon que desvia Militao i l’esfèrica s’estavella al travesser. A partir d’aquí, els de Gasperini han estat millors. El Madrid ha intentat recuperar en els darrers compassos de la primera part el domini amb la pilota després de molt control i arribades per part dels italians, però no se n’han acabat d’ensortir. El Madrid no trobava la fórmula d’arribar a l’àrea italiana i optava per passades en llarg de Valverde des de la zona defensiva a Mbappé, Rodrygo o Vinicius perquè aquests poguessin córrer. Primera part incòmoda per als blancs, que han anat clarament de més a menys, però que tot i això han estavellat una pilota al pal en l’última jugada. Rodrygo en el 45’+1.

Al començament de la represa, Courtois ha hagut de lluir-se per evitar el gol dels italians, amb una molt bona rematada de Pasalic (47’). Tot i això, el Madrid ha sortit amb una altra cara, i ben aviat s’ha vist reflectit en el marcador. Passada de la mort de Vinicius a Valverde, que no falla a porteria buida per situar l’1 a 0 (59’). El domini ha continuat sent aclaparador, i Mbappé s’ha apuntat a la festa estrenant-se com a golejador amb la samarreta blanca en el minut 68. Els de Carlo Ancelotti no han parat d’assetjar la porteria rival, però no han arribat més gols.