1a divisió

Tot a punt per començar

Els tres clubs catalans inicien la temporada 2024/25 amb objectius ben diferents

El retorn de l’Espanyol a la màxima categoria permet tornar a tenir triple representació catalana a la primera divisió

Ja hi tornem a ser, i aquest curs, tots. Els tres clubs catalans de primera divisió comencen la competició amb objectius ben diferents. El Barça inicia una nova etapa sota les ordres de l’alemany Hansi Flick amb l’esperança de trobar una nova identitat de joc que permeti millorar els resultats de les últimes temporades. Com també faran els altres dos catalans, els blaugrana debutaran a domicili, concretament a Mestalla, on s’enfrontaran al València dissabte, dia 17, a les 21.30 h.

Per la seva banda, el Girona, l’equip revelació del curs passat, té al davant el gran repte de disputar per primer cop tres competicions, amb la Champions League com la més llaminera. Amb un calendari exigent, Míchel haurà de fer equilibris per gestionar els minuts amb la missió prioritària d’assolir la permanència. Tot i ser una temporada que l’afició ha de gaudir, les baixes de Dovbyk, Aleix Garcia, Couto, Savinho i Eric Garcia seran complicades de suplir. Els gironins posen la primera pedra del camí avui, a les 21.30 h, contra el Betis al Benito Villamarín.

D’altra banda, l’Espanyol torna a primera. També van celebrar l’ascens el Leganés i el Valladolid, mentre que el Cadis, l’Almeria i el Granada no van poder evitar el descens. Tot i no renunciar a fites més ambicioses, el conjunt blanc-i-blau, encara en espera de reforços, haurà de lluitar per la salvació. Els de Manolo González, que han completat una breu pretemporada en què han quedat evidenciades les mancances ofensives, s’estrenaran visitant el Valladolid el dilluns 19 a les 19 h.

Més enllà dels catalans, la resta d’equips també s’han preparat per als seus reptes tot i la dificultat d’arrencar amb el mercat obert, un fet que obliga la gran majoria dels clubs a disputar les primeres jornades amb les plantilles incompletes. No obstant això, les grans entitats ja han avançat feina. Mbappé (Madrid) i Julián Álvarez (Atlético) són alguns dels grans noms que han aterrat a La Liga, competició que comença avui a les 19 h a San Mamés amb un Athletic Club-Getafe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)