1a divisió FEF

De penal al darrer segon, el Nàstic suma la primera victòria (0-1)

Els tarragonins guanyen al camp de l’Amorebieta després d’un partit espès gràcies a una diana de Joan Oriol des del punt de penal en l’última jugada

El Nàstic ha guanyat al camp de l’Amorebieta (0-1) i suma la primera victòria de la temporada en lliga. Un gol de penal de Joan Oriol en la darrera jugada del partit ha permès als tarragonins treure tres punts d’or d’un estadi complicat i aportar calma en un inici de temporada que no havia sigut l’esperat després de dos empats consecutius a casa.

Sabia perfectament Dani Vidal quin partit li esperava al Nàstic a Urritxe. Canvi de sistema, fora un davanter per sumar una peça al centre del camp davant un compromís ple de duels i una alta exigència física. Així ha estat des del primer minut. Vuit faltes i una groga en els primers deu minuts. Ben poques ocasions en els primers 45 minuts. Ho han intentat Narro i Pablo Fernández pel Nàstic, Hervías ha fet l’únic xut a porteria dels locals. Trams de domini de pilota per ambdós conjunts, però sense excessiva amenaça.

I no ha canviat gaire el guió després del pas per vestidors. Joan Oriol ho ha intentat amb un xut complicat des de la frontal. La més clara del partit ha arribat superat el minut 80. Ha sigut pels locals en una falta a la frontal que Julen Jon Guerrero ha executat de meravella amb l’esquerra per obligar a intervenir a un solvent Alberto Varo.

Partit molt espès a Amorebieta. El Nàstic no havia xutat a porteria i l’Aorebieta dues vegades, però les dues des de fora de l’àrea. Tot semblava destinat a l’empat, però ha aparegut Joan Oriol en pràcticament l’última jugada del partit. El capità ha arribat a l’àrea i ha forçat un penal, tan clar com buscat. Feia un any i mig que no li xiulaven al Nàstic un penal a favor en partit oficial. I s’ha encarregat de convertir-lo el capità grana, amb suficiència.

0 a 1 i tres punts d’or. Els tarragonins ho van fer tot per sumar-los fa set dies i no els vana aconseguir. En canvi, fent molt menys, els han tret d’un camp com Urritxe. És el futbol i és la 1a FEF. Una categoria molt igualada que no funciona amb la lògica. El Nàstic suma 5 punts de 9 en l’inici de campanya i buscarà arribar als vuit la setmana vinent a casa davant el Tarazona.