1a divisió

Correa empata al 95 un derbi madrileny interromput pel llançament d’objectes (1-1)

Taules en un duel molt calent, amb poc futbol i tacat per un episodi lamentable a la graderia

Atlético i Madrid empaten en el derbi de la capital espanyola jugat al Metropolitano (1-1), que ha quedat absolutament marcat per la suspensió del partit durant quinze minuts pel llançament d’objectes per part d’alguns aficionats després que Courtois celebrés el gol del Madrid dirigint-se a la graderia. Correa ha acabat empatant al minut 95.

Ha sortit millor el Madrid al partit. Els blancs han començat més intensos, tenint més pilota i trepitjant camp contrari. Tot i això, ni una ocasió clara de gol dels blancs. Ha canviat el signe de partit l’Atlético amb el pas dels minuts, però sense tampoc amenaçar l’àrea rival. I així ha passat la primera meitat, amb alternança en el domini del partit, però amb ben poc a les porteries. Bellingham ha fet l’únic intent visitant, a les mans d’Oblak. Julián Álvarez ha posat a prova a Courtois en una bona acció individual, però finalitzant amb poc angle.

Poc ha canviat la situació a la represa. Rodrygo s’ha acostat al gol després d’una bona jugada d’estratègia. Però no necessita gaire el Madrid per decantar els partits al seu favor. En una falta a la frontal, Modric ha obert la pilota a Vinícius a la banda, aquest s’ha desfet de De Paul i ha posat una bona centrada que Militao ha controlat per afusellar la porteria. El xut ha fregat en Llorente per acabar arribant al fons de la xarxa.

El 0 a 1 ha desencadenat una situació ben trista. En primer lloc, per la provocació de Courtois celebrant la diana desafiant a la graderia, als aficionats del seu exequip. Això, i el gol, ha provocat una reacció injustificable d’alguns seguidors locals, que han començat a llençar-li encenedors i altres objectes, caient sobre la gespa. L’àrbitre ha fet avisar per magafonia, però la persistència ha fet que decidís aturar el partit i enviar els futbolistes als vestidors. 15 minuts sense futbol al Metropolitano.

S’ha reprès el partit, amb l’ambient encès i els jugadors enganxant-se en picabaralles a la mínima de canvi. Samu Lino ha fet la millor jugada d’aquest tram final, obligant a Courtois a treure una gran mà per evitar l’empat. Semblava que els blancs s’endurien els tres punts, però ha aparegut Ángel Correa en el temps de descompte. El de sempre, l’home de confiança de Simeone. En el 95. Galán ha posat una genial passada filtrada que Correa ha convertit en gol després de driblar a Courtois. L’àrbitre ha xiulat fora de joc, però el VAR l’ha validat per fer embogir la graderia i deixar en taules un derbi amb molts grisos. El resultat, el millor pel Barça