Copa

El premi gros cau a Vic

Copa del Rei. L’Atlético de Madrid visitarà la capital d’Osona en la primera eliminatòria d’una competició que el curs 2024/25 tindrà la representació d’onze equips catalans

Ahir es va celebrar el sorteig inaugural de la copa 2024/25 a la Ciutat del Futbol de Las Rozas de Madrid, i el premi gros va caure a la capital d’Osona. La Unió Esportiva Vic, que competeix en la Lliga Elit, la sisena categoria estatal, tot just un esglaó per sota de la 3a FEF, rebrà la visita a l’estadi Hipòlit Planàs de tot un gegant del futbol europeu, l’Atlético de Madrid, que era el rival més fort que li podia tocar, tenint en compte que els quatre conjunts que disputen la supercopa, que són el Madrid, com a guanyador de la lliga 2023/24; el Barça, com a subcampió; l’Athletic Club, com a campió de la copa 2023/24, i el Mallorca, com a finalista de l’edició passada, queden exempts de disputar la primera eliminatòria, integrada per 110 equips que protagonitzaran 55 enfrontaments que es disputaran a partit únic i al camp de l’equip de menor categoria durant els dies 29, 30 i 31 d’octubre. També en quedarà exempt el Deportivo de la Corunya, que actualment competeix a segona divisió, per la seva condició de campió de la 1a FEF 2023/24. En cas que coincideixin dos clubs de la mateixa divisió, l’equip que surt primer en el sorteig juga com a local, mentre que, en cas d’empat, es jugarà una pròrroga, i si el resultat continua sense desequilibrar-se, tocarà viure l’emoció dels llançaments de penals. Per tant, fins a onze equips catalans participaran en la copa aquesta temporada, tot i que deu ho faran des del començament. El Barça iniciarà la seva aventura en la competició més endavant.

Pel que fa a la resta d’emparellaments de clubs catalans, el Girona s’enfrontarà a l’Extremadura, de 3a FEF, i l’Espanyol jugarà contra el San Tirso, de la preferent gallega. Si la grossa ha caigut a Vic, on tampoc es poden queixar és a l’Hospitalet de Llobregat. El conjunt riberenc, que competeix a la 3a FEF, rebrà la visita del Saragossa, un històric del futbol espanyol que fa anys que milita en la categoria de plata. També han tingut un sorteig ben atractiu quatre dels cinc representants de la segona FEF, el Sant Andreu, el Badalona Futur, l’Europa i l’Olot, que jugaran contra equips professionals de segona divisió. Els quadribarrats rebran el Mirandés; els badalonins, l’Osca; els graciencs, l’Albacete, i els garrotxins, el Còrdova. Per la seva banda, al Lleida li ha tocat el Barakaldo, de la tercera categoria estatal. Finalment, l’únic representant català de la 1a FEF, el Gimnàstic de Tarragona, actuarà com a visitant al camp de la SD Eivissa, de 2a FEF.

Per colar-se en el sorteig dels grans, la UE Vic, que registrarà tot just la seva segona aparició en la competició (la primera va ser el curs 1977/78), va haver de vèncer dimecres l’Sporting de Maó en una eliminatòria prèvia, i ho va fer amb una contundent golejada gràcies als gols de Martí Riera, Gil Bertrana, Marcel Bellido i Arnau Prat per segellar la seva participació per la porta gran (4-0). Els jugadors, que van seguir plegats el sorteig, van embogir de manera més que justificada quan van ser emparellats amb el conjunt dirigit per Simeone, i és que el canvi de format de copa, que es va instaurar la temporada 2019/20, dona l’oportunitat als clubs de categories humils a enfrontar-se a grans entitats amb el factor camp a favor. En tot cas, passi el que passi, Vic ja ha guanyat. I el futbol català, també.

UN SOMNI

UE VIC-Atlético de Madrid
San Tirso-ESPANYOL
Extremadura-GIRONA
L’HOSPITALET-Saragossa
SANT ANDREU-Mirandés
BADALONA FUTUR-Osca
EUROPA-Albacete
OLOT-Còrdova
LLEIDA-Barakaldo
SD Eivissa-NÀSTIC

BEN LLUNY

La UE Vic, de la sisena divisió estatal, rebrà la visita de l’Atlético de Madrid
El Girona FC visitarà l’Extremadura i el RCD Espanyol, el San Tirso gallec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)