Nàstic

El Nàstic no en té prou amb mitja part (0-0)

El Nàstic torna a empatar sense gols a casa per segona vegada seguida

Els grana van fer un gran primer temps, però un altre cop no van trobar el gol

Després del descans, el desgast físic va passar una gran factura al conjunt d'Oliva

Las Palmas al final va estar a prop del triomf, però Rubén ho va poder evitar

EL MILLOR
La primera part
Els grana van combinar amb encert i van jugar amb gran intensitat.
EL PITJOR
La davallada física
Després del descans, res es va assemblar al que s'havia vist abans.

El Nàstic, per segona setmana consecutiva, va tornar a desaprofitar una oportunitat immillorable per confirmar les seves intencions de fugir de la part baixa de la taula, ja que com diumenge passat contra el Ponferradina, no va saber passar de l'empat sense gols al Nou Estadi contra Las Palmas, un altre rival directe. És el cinquè cop aquesta temporada que el Nàstic empata a zero a casa. I això que els grana van realitzar una de les millors primeres parts del curs, ja que van sortir concentrats des del primer minut i no van trigar a trepitjar amb perill l'àrea rival. Un altre cop, però, va faltar el gol. I el que en els primers 45 minuts semblava que s'acabaria de rematar amb eficàcia en el segon temps, ni de bon tros es va complir. Després del descans, el conjunt d'Oliva va anar a menys, va pagar molt car el desgast físic i no va tenir res a veure amb el de la primera part. De fet, Las Palmas va acabar sent molt millor i si no hagués estat per una altra intervenció providencial de Rubén Pérez en els últims minuts, hauria marxat amb els tres punts a la butxaca cap a les Canàries.

Que en el partit d'ahir el Nàstic es jugava molt, ja es va veure des de l'inici. Els grana van sotmetre el rival sota el seu domini i atents a les constants badades i errors dels canaris, no van trigar a crear les primeres oportunitats. Amb Morán entre línies i Rubén Navarro molt actiu a dalt, la feblesa al darrere de Las Palmas, l'equip més golejat de la categoria, va començar a fer-se evident. A banda d'un penal no xiulat per unes mans d'Aythami a l'àrea després del minut 10, Morán amb dos xuts molt perillosos, Viguera en una ocasió en què es va entretenir massa a l'àrea, un parell de passades de la mort que no van trobar rematador i fins a vuit córners en els primers 45 minuts van ser algunes de les accions que van demostrar la superioritat del Nàstic. L'únic que va fallar, i que ja és un mal endèmic de l'equip, va ser la falta d'eficàcia. I això, com diu el tòpic, s'acostuma a pagar molt car.

Ni físicament ni tampoc psicològicament, el Nàstic de la primera part va tenir continuïtat en la segona. El fet de no haver encarrilat un partit que semblava còmode va passar factura al conjunt d'Oliva, que tampoc va poder mantenir l'alt ritme ni la constància del primer temps. També hi va influir que Las Palmas es posés les piles, conscient que si continuava jugant com abans, la derrota seria gairebé inevitable. I el conjunt de Paco Jémez, que quasi no havia olorat la pilota fins aleshores, va anar prement l'accelerador amb el pas dels minuts. El Nàstic, cada cop més tancat al seu camp i arribant a l'àrea visitant de manera més esporàdica, es va anar fonent i ni l'entrada de Gerardo ni més tard les del debutant Tuni i Powel van canviar res. De fet, la cosa va anar empitjorant i fins i tot podia haver acabat enfosquint-se del tot si Quiroga hagués estat més encertat dins l'àrea i si no hagués aparegut un altre cop Rubén Pérez, que va evitar el 0-1 en una acció claríssima del mateix davanter de Las Palmas. Haver mantingut per quarta jornada consecutiva la porteria a zero va ser l'única nota positiva del resultat d'ahir. Això i també, tot i que no serveixi gaire de consol després d'un altre 0-0 a casa, que la distància amb les posicions de salvació és ara de només dos punts, un menys que la setmana passada.