Nàstic

L'arribada de Joan Carles Oliva al Nàstic ja és un revulsiu més que visible

Oliva ja ha sumat tants punts com Luis César (12) en sis partits menys

Amb el lleidatà, l'equip ja ha guanyat més partits (3) que amb el gallec (2)

Des de la seva arribada, els grana han deixat la porteria a zero sis cops

5
PUNTS
separarien el Nàstic de les posicions de descens si només es tingués en compte la classificació des que Oliva n'és l'entrenador.

La victòria de diumenge contra el Salamanca va permetre al Nàstic sortir de les posicions de descens després de disset jornades i confirma la millora dels últims mesos coincidint amb l'arribada a la banqueta de Joan Carles Oliva. Amb el tècnic lleidatà, el conjunt grana ja ha sumat els mateixos punts (12) que amb Luis César com a entrenador. I això que Oliva només ha dirigit l'equip tarragoní en nou partits, contra els quinze del gallec. Comparativament, amb Oliva, el Nàstic suma 1,3 punts per partit, mentre que amb Luis César només en sumava 0,8. Quan la comissió esportiva va apostar pel relleu a la banqueta, el Nàstic era cuer i tenia les posicions de salvació a tres punts. Ara és el cinquè per la cua, però en una classificació virtual, comptant només els resultats des de l'arribada d'Oliva, els grana serien tretzens i tindrien cinc punts de marge respecte als llocs de descens.

Més enllà de les xifres, moltes coses han canviat al Nàstic en aquests últims poc més de dos mesos. D'entrada, l'equip ha guanyat convicció i confiança i està aconseguint victòries, cosa que abans es presentava com una empresa més que complicada. Amb Oliva, el Nàstic ja ha guanyat tres partits –dos de manera consecutiva per primera vegada aquesta temporada– superant així els dos triomfs de Luis César. L'encert de cara a porteria continua sent una assignatura encara pendent –només sis gols en aquests nou darrers partits–, però de mica en mica sembla que l'equip se'n comença a sortir. Aquesta jornada passada, almenys, va tornar a marcar dos gols en un mateix partit després de més de tres mesos sense aconseguir-ho.

Però si per una cosa està destacant el Nàstic des que Oliva va aterrar a Tarragona és per la fortalesa defensiva. Amb Luis César, l'equip ja encaixava pocs gols, però és que amb el lleidatà encara n'encaixa menys. Tret de l'accident en el seu debut a Granada, on l'equip va rebre un clatellot en forma de 6-1, els grana han deixat la seva porteria a zero en sis dels següents vuit partits. Només al camp del Betis, on Emaná va marcar de penal, i a Montilivi –on els d'Oliva van acabar jugant amb deu homes– Rubén Pérez ha hagut de recollir la pilota del fons de la seva porteria. I això, i més a segona A, és tota una assegurança.

LES XIFRES

Amb Luis César
J1
Las Palmas-Nàstic 3-2
J2
Nàstic-Girona 2-0
J3
Salamanca-Nàstic 1-0
J4
Nàstic-Rayo 0-1
J5
Celta-Nàstic 1-0
J6
Nàstic-Xerez 0-2
J7
Cartagena-Nàstic 2-2
J8
Nàstic-Barça B 1-1
J9
Numància-Nàstic 1-0
J10
Nàstic-Còrdova 1-1
J11
Tenerife-Nàstic 0-2
J12
Nàstic-Elx 0-0
J13
Nàstic-Osca 0-0
J14
Alcorcón-Nàstic 1-1
J15
Nàstic-Vila-real B 1-2
Classificació
Jorn.1 a 15
Equip PJ PG PE PP GF GC PT
18è. Recre 15 2 9 4 13 18
15
22è. NÀSTIC 15 2 6 7 12 16
12
Amb Joan Carles Oliva
J16
Granada-Nàstic 6-1
J17
Nàstic-Recreativo 0-0
J18
Betis-Nàstic 1-0
J19
Nàstic-Valladolid 1-0
J20
Albacete-Nàstic 0-1
J21
Nàstic-Ponferradina 0-0
J22
Nàstic-Las Palmas 0-0
J23
Girona-Nàstic 2-1
J24
Nàstic-Salamanca 2-0
Classificació
Jorn.16 a 24
Equip PJ PG PE PP GF GC PT
13è. NÀSTIC 9 3 3 3 6 9
12
19è. Valladolid 9 2 1 6 11 15
7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció