Girona

Creix l'excitació a Montilivi (3-1)

El Girona venç l'Alcorcón i arrenca l'onada d'una afició entusiasmada amb l'equip

Vuit jornades seguides sense perdre enlairen els gironins, que tasten la zona de «play-off»

Despotovic va aplanar el camí (15') i el 2-0 de de Jandro (39') de penal rigorós va ser oxigen

El serbi va rematar la feina amb el 3-0, el seu desè gol en el campionat

DESPOTOVIC EN ESTAT DE GRÀCIA
Dos gols més del serbi que, a més de no parar de córrer, viu un moment dolç de cara a porteria i ja acumula 10 gols.
EL 3-1 UNA ERRADA EVITABLE
Amb el partit resolt, el Girona va donar una mica d'aire regalant un gol que va impedir mantenir el zero.

Està excitada l'afició, que ahir va acompanyar amb l'onada i amb molt d'entusiasme un altre partit complet del Girona. I està excitat l'equip, que amb 3-0 i l'Alcorcón més que liquidat, encara pressionava, mossegava, disfrutava i en volia més. El 2011 ha il·luminat el conjunt gironí, que viu el moment més dolç del curs des que està a segona A. Més enllà dels vuit partits sense perdre (18 punts dels últims 24), de tombar un mur que semblava infranquejable (el tercer triomf seguit) i de trepitjar per primera cop la zona de play-off, l'equip genera molt bones vibracions. A cinc victòries de la salvació quan queden disset jornades per disputar-se, els de Raül Agné tenen llicència per somiar. Hi ha futbol, hi ha nivell, hi ha condició física, hi ha implicació i hi ha una afició al darrere que, encara que un dia hagi d'anar al camp pagant, no deixarà aquest equip a l'estacada. No s'ho mereixeria.

Letals.

Tot i que va semblar que l'Alcorcón estava molt ben plantat al darrere, l'equip madrileny de seguida va tastar la medicina del Girona. Als locals se'ls veia amb certes dificultats de fluïdesa, però la verticalitat dels d'Agné va ser tan gran que el bagatge del primer quart d'hora ja eren quatre arribades clares a la porteria de Manu Herrera, l'última de les quals es va convertir en l'1-0. Amb l'Alcorcón grogui, Ángel va perdonar el 2-0.

No van tardar a aparèixer els problemes habituals dels gironins quan han de jugar amb el resultat a favor. Sembla que els incomodi. Cedeixen metres i deixen maniobrar al rival. L'Alcorcón ho va fer prou bé, amb un futbol associatiu en la parcel·la del Girona i llargues possessions. Per sort, cada vegada que arribaven a l'àrea se'ls feia fosc. Montilivi no respirava tranquil amb l'1-0, i tant el públic com l'equip van agrair que l'àrbitre que els va arrissar al Benito Villamarín xiulés un d'aquests penals de nova generació –mans a dins l'àrea, estiguin o no enganxades al cos, és penal– que Jandro va transformar amb el 2-0. L'intent de reacció visitant es va estroncar exactament en aquest punt.

Control absolut.

Quedava la segona part, que es podia fer molt llarga o molt curta. Depenia més del Girona que no pas de l'Alcorcón. El coixí de dos gols era una bona dosi de tranquil·litat. I el risc que van prendre els madrilenys era l'ideal perquè, tard o d'hora, el Girona clavés l'estocada definitiva al rival. Jugant com sempre la pilota des de darrere, els locals van aconseguir desajustar les peces de l'oponent i fer-la arribar a Tébar (ja havia entrat per Ángel) o a Jandro perquè executessin la penúltima passada. El 3-0 semblava qüestió de temps, com així va ser, tot i que l'assistència a Tébar va ser del visitant Javi Hernández. Despotovic, tocat per una vareta màgica, no va perdonar. Amb el partit liquidat, les bandes oxigenades amb les sortides de Chechu i Keko i la graderia vibrant amb un equip que continuava accelerant, la golejada semblava servida. No va arribar el 4-0 i sí el 3-1, una anècdota que no va aigualir la festa.
GIRONA
3
ALCORCÓN
1
GIRONA:
Roberto Santamaría, Jose, Serra, Tortolero, Dani Bautista, Ángel (Tébar, 62'), Dorca, Moha (Keko, 84'), Jandro, Roberto Peragón i Despotovic (Chechu, 75').
ALCORCÓN:
Manu Herrera, Nagore, Javi Hernández, Babin, Ángel Sánchez, Alberdi, Mora (Samuel, 76'), Fernando Sales, Borja (Gerardo, 58'), Paco Montañés (David Sanz, 70') i Quini.
GOLS:
1-0 (16') Despotovic. 2-0 (39') Jandro (p). 3-0 (74') Despotovic. 3-1 (85') Quini.
ÀRBITRE:
Valdés Aller (col·legi de Castella i Lleó).
T.G.:
als locals Roberto Peragón (55'), Jose (73') i Santamaría (85') i als visitants Javi Hernández (38') i Mora (60').
T.V.:
Cap.
PÚBLIC:
Uns 7.725 espectadors a Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)