Nàstic

El Nàstic es queda amb la mel a la boca contra el líder (1-1)

Un gol de Piti al final (89') priva el Nàstic d'una victòria de prestigi al camp del Rayo

Powel, de cap (39'), havia avançat els grana en una bona primera part

Rubén va aturar un penal (44') i Gerardo va rematar al travesser (73')

Tot i això, els tarragonins es mantenen fora de la zona de descens

EL MILLOR Competitiu
El Nàstic va jugar de tu a tu contra el líder.
EL PITJOR Sense sentència
Els grana no van tenir l'encert de fer el segon.

Un gol de l'exjugador del Reus Piti en l'últim minut (89') va deixar el Nàstic sense una victòria de prestigi al camp del líder que hauria valgut el seu pes en or, moral i material, en la lluita per evitar el descens. L'equip grana va saber contenir el potencial ofensiu del Rayo Vallecano, tant en la primera meitat, en què el Nàstic va estar més còmode en un context de joc discontinu, com en la segona, en què als madrilenys els va costar portar la iniciativa tot i que els tarragonins els la van cedir. El Nàstic havia marcat en la primera meitat –Berry Powel va fer, de cap, el seu sisè gol (39')– i, just abans del descans, Rubén havia aturat un penal a Armenteros, un cop psicològic per a l'equip de Sandoval. Però en la segona part li va faltar encert per sentenciar al contraatac i no li va anar bé el nerviosisme creixent en l'ambient dels últims minuts –targetes diverses i expulsions de Sergio Díaz (76') i d'Aganzo (81') i un objecte llançat a un dels assistents–, ja que no va saber controlar el partit ni evitar el gol de l'empat. El Nàstic, però, manté la bona línia –una derrota en set partits– i, a més, el punt d'ahir és suficient per mantenir l'equip grana fora dels llocs de descens, una circumstància que gran part de l'afició tarragonina hauria signat abans de visitar Vallecas.

El Nàstic temia un Rayo Vallecano endollat des de l'inici i amb verticalitat en la creació ofensiva, però va tapar bé els espais i, a més, es va trobar amb un rival amb poca convicció atacant. El partit no tenia en la primera fase un controlador clar. El Nàstic, ben situat, anava fent i de mica en mica, sobretot per la constància de Morán i la presència de Powel, arribava a l'àrea rival, sense excessiu perill. El Rayo Vallecano, mentrestant, en atac vivia sobretot de les pèrdues dels grana en la zona de mitjos –principal llacuna dels visitants en la primera meitat– per apropar-se a l'àrea de Rubén. Trobava espais, però el Nàstic rectificava a temps per impedir la rematada final de la davantera local. Com més avançava el partit més incòmode estava el Rayo i més serè es trobava el Nàstic, que va disposar de diverses accions a pilota aturada per portar perill. En una d'aquestes ocasions, en la recta final de la primera meitat, Morán va centrar a l'àrea i va trobar la rematada precisa de Powel, que marcava per segon partit consecutiu. Després del gol, el Nàstic es va endarrerir una mica per conservar el 0-1, almenys, fins al descans, però no va poder impedir, en l'últim minut, un penal per mans de Sergio Díaz, calcat al que li van xiular a favor contra el Salamanca en l'anterior jornada. Rubén Pérez, un altre cop providencial, va desviar amb gran encert el llançament d'Armenteros.

El Nàstic també va començar més a prop de la seva àrea en la segona meitat, deixant que el Rayo Vallecano portés el pes del joc. Al contraatac, l'equip grana trobava espais, però li va faltar sort i encert per fer el gol de la sentència. Gerardo, amb un xut al travesser (73') i un un contra un amb el porter (86') és el que va estar més a prop del segon gol. L'encert en la segona meitat, però, el va posar Piti, que va augmentar la convicció i el verí dels seus entrant al camp al descans i que va batre Rubén dins l'àrea en l'acció de l'empat. Abans del final, la pilota va rondar més la porteria de Rubén que la de Cobeño.

RAYO VALLECANO
1
NÀSTIC
1
RAYO VALLECANO:
Cobeño, Coke (Juli 72'), Gómez, Arribas, Casado, Movilla, Javi Fuego, Trejo (Delibasic 55'), Armenteros, Borja (Piti 45') i Aganzo.
NÀSTIC:
Rubén, Xisco Campos, Mairata, Sergio Díaz, Raúl Fuster, Bergantiños, Seoane, Álvaro Rey (Gerardo 70'), Morán, Powel (Eloy Gila 61') i Felipe Sanchón (Rodri 77').
GOLS:
0-1 (39') Powel. 1-1 (89') Piti.
ÀRBITRE:
Jaime Latre.
T.G.:
Als locals Casado, Piti i Javi Fuego; als visitants Bergantiños, Raúl Fuster i Seoane.
T.V.:
Dues targetes grogues al visitant Sergio Díaz (44' i 76') i directa al local Aganzo (81').