Nàstic

SECCIÓ D'ATLETISME

L'atletisme, amb velocitat de creuer

L'atletisme del Nàstic ha viscut èpoques daurades i ha vist néixer grans esportistes

Uns 160 atletes i la vinculació amb la FAAC garanteixen un futur ple d'èxits en la secció

L'atletisme és la base de qualsevol esportista, sigui quina sigui la seva disciplina. Dominar les habilitats atlètiques ha estat un gran repte des que els grecs van crear els primers Jocs Olímpics, ja fa més de 2.500 anys. A Tarragona, la passió per l'esport va arribar una mica després, a l'època dels romans, però no va ser fins a finals del segle XIX quan es va instaurar d'una manera sòlida en tots els nivells de la societat.

Al Nàstic, la secció d'atletisme es va fundar l'any 1912, uns anys després que alguns membres de l'entitat participessin en diverses curses. Ben aviat aquest esport va quallar a la ciutat i el club va ser un dels socis fundadors de la Federació Catalana d'Atletisme, el 1915. En aquells temps els esportistes de l'entitat obtenien bons resultats en les primeres competicions que es disputaven en territori català i van ajudar a la divulgació de la pràctica esportiva. La segona època daurada de la secció va ser als anys seixanta, sempre amb esportistes de la zona del Camp de Tarragona que competien a nivell català i estatal. A mitjan de la dècada, unes gestions entre el club i el governador militar de la ciutat van permetre utilitzar les pistes de l'antic quarter al carrer López Peláez, que s'afegien a les instal·lacions de l'avinguda Catalunya inaugurades l'any 1922. Durant aquell període van sorgir atletes d'alt nivell, però quan començaven a despuntar rebien beques del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i marxaven a Barcelona, fent que l'entitat perdés part del seu potencial.

Aquesta situació en certa manera encara es manté avui dia, si bé la vinculació entre club i atletes no desapareix del tot, un fet que ha ajudat a la secció a viure un altre moment pròsper. Gaietà Cornet va obrir el camí a finals dels vuitanta i el relleu l'ha agafat Natàlia Rodríguez, l'atleta més guardonada de la secció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)