Nàstic

El Nàstic visita Chapín sense temps per lamentar-se

La derrota de dissabte obliga el Nàstic a refer-se avui al camp del Xerez

Oliva podria reforçar l'eix de la medul·lar i Javi López no té José Mari

Delporte és la gran novetat en la llista, després de 4 mesos lesionat

El Nàstic està obligat a tornar de Chapín –un santuari per a l'afició grana– amb un bon botí si no vol començar a despenjar-se de la lluita per assolir la permanència. De fet, per sortir dels llocs de descens només val guanyar. Els grana només han sumat un punt en les dues últimes jornades -dissabte passat van perdre contra el líder, el Celta-, i no es poden permetre més ensopegades si no volen que el pròxim compromís, contra el Cartagena, sigui una altra final. La imatge d'aquests dos últims partits ha estat correcta, però amb això, en la delicada situació en què està l'equip, no n'hi ha prou, ja que el que fa falta són resultats.

El calendari està sent capritxós amb el Nàstic, que s'ha enfrontat dues setmanes seguides amb el líder i ara ha de viatjar al camp d'un dels aspirants a l'ascens, però almenys ho fa en un moment que sembla l'indicat, ja que el conjunt andalús ha perdut els tres últims partits que ha disputat. A més, Javi López, que tot i tenir l'equip a la part alta està força discutit a Chapín, no podrà disposar per lesió d'un dels seus puntals, José Mari, que amb 11 gols està superant amb escreix el rendiment que va oferir l'última temporada i mitja a Tarragona. Al Xerez, també és baixa Cordero, per sanció.

Si en la jornada anterior Oliva gairebé va avançar l'onze pel qual apostaria per enfrontar-se amb el Celta, el d'aquesta serà una incògnita fins poc abans que comenci el partit. El tècnic lleidatà recupera Sergio Díaz per a l'eix de la defensa i Seoane per al mig del camp i, a priori, tots dos, que van ser baixa l'últim partit per sanció, tornaran a l'onze. El gran dubte, però, és saber com resoldrà Oliva la baixa de Fernando Morán, que també es perdrà el duel d'avui per acumulació de targetes. Una possibilitat és la de reforçar la medul·lar, apostant per un triple pivot al mig del camp, amb Felipe i Gerardo –serà titular deu jornades després– a les bandes i Powel en punta. L'altra, tot i que menys probable a causa de la seva inactivitat, és que Ludovic Delporte, que torna a una convocatòria després de quatre mesos de baixa, sigui titular. També hi ha l'opció que Felipe i Gerardo ocupin les bandes i que a dalt, Eloi Gila acompanyi Berry Powel. Un altre dels canvis, obligats per la lesió de Raúl Fuster, serà la titularitat de Mingo.

Només un triomf a Jerez, en l'última visita

X.S.

El Nàstic només ha guanyat una vegada al camp del Xerez, però això sí, en l'última visita, la temporada 2008/09 a segona divisió A. Aleshores, al Nàstic l'entrenava César Ferrando i els grana hi van guanyar 1-2, amb gols de Víctor Casadesús i Jordi Alba, que van remuntar el gol inicial d'Antoñito. En la resta de precedents, a segona A i a segona B, el conjunt grana hi ha perdut tres vegades i hi ha empatat quatre cops. Un d'aquests empats, el de la temporada 2005/06 en la jornada 40 (0-0) sempre serà recordat en la història del Nàstic, ja que li va permetre segellar l'ascens a primera, gairebé 60 anys després.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)