Girona

FUTBOL. GIRONA

Si no és un all és una ceba (1-0)

Una errada greu quan el partit tocava a la fi (84') frustra l'esforç del Girona

Amb el rival controlat, Javi Guerra va ser més llest que Noguerol i va fer l'estocada

Espessos i poc profunds en atac, el 0-0 hauria estat un gran resultat per als d'Agné

La tercera derrota seguida refreda l'ambient d'eufòria

L'ACTITUD MÉS SUOR QUE IDEES
El Girona va ser generós en l'esforç i no va parar de córrer, però li va faltar possessió i, sobretot, clarividència.
L'ATAC POBRE BAGATGE
Li va costar moltíssim a l'equip arribar a tres quartes parts de camp amb pilota, i encara més trepitjar l'àrea. I quan ho va fer, li va faltar molta malícia.

Ancorat des de fa tres setmanes en els 42 punts, el Girona ha perdut frescor i eficàcia, i ha vist minvat aquell estat d'ànim proper al clímax en el qual es va instal·lar després de cinc victòries consecutives. Ara a l'equip li toca conviure amb l'altra cara del futbol i gestionar derrotes com la d'ahir a Valladolid, que no es pot dir que fos injusta, però sí que va ser molt dolorosa per la manera com es va produir (una greu errada en defensa quan el partit semblava controlat) i també pel moment (en el tram final, quan tots els camins conduïen al 0-0). La setmana passada va ser un córner i ahir una badada puntual. I han estat el Betis i el Valladolid els que han recollit el botí.

Va ensenyar ben poques coses el Girona en la primera meitat. Es va oblidar gairebé per complet de la porteria de Javi Jiménez i va anteposar a totes les coses el fet d'evitar que el Valladolid prengués la iniciativa en el resultat. Ho va aconseguir, perquè el 0-0 en el descans així ho constatava, però no va ser capaç de transmetre la sensació de ser un equip impermeable, rocós i contundent a la rereguarda. Va concedir massa metres als locals que, sense fer res de l'altre món, van viure més estona a la parcel·la visitant que la que el Girona hauria desitjat. Poc expeditiu en els primers minuts, l'equip d'Agné va anar afinant el sistema de contenció amb el pas dels minuts, però no van tapar amb prou diligència algunes fuites, com els córners, el seu taló d'Aquil·les. Fins a vuit córners van concedir els gironins, que van defensar amb èxit però no sense problemes. El Valladolid va inquietar amb estratègia, amb centrades i també des de la llarga distància, però Santamaría va estar segur com sempre. Com a mínim, els visitants van aconseguir frenar l'empenta del rival en l'últim quart d'hora de la primera part. Era un bon símptoma.

Maduració frustrada.

Mig de rebot, Jandro va estar a punt de marcar el 0-1 en la primera jugada amb cara i ulls de la segona part. El Valladolid va continuar manant, però cada vegada li costava més endinsar-se en l'entramat defensiu dels gironins. Javi Guerra era l'única referència dels locals abans que sortís Jofre, que va donar més profunditat per l'esquerra. El rellotge començava a córrer a favor dels gironins, però mai es van acabar de creure que podien endur-se els tres punts del Nuevo Zorrilla. Segur que les intencions hi eren –Agné va posar en joc Keko perquè aprofités l'autopista que hi havia a la dreta i, uns minuts més tard, va jugar la carta de Peragón–, però el subconscient també dictava que el 0-0 no era un mal negoci. En una arrencada que en condicions normals hauria deixat Peragón sol davant Javi Jiménez, el davanter va prendre la decisió equivocada. Pocs minuts després, a l'altra àrea, Javi Guerra va tenir més gana de pilota que Noguerol i va treure petroli del no-res. Un fort cop del qual el Girona ja no es va poder aixecar.