Fiscalitzats per les errades

Un penal infantil i una expulsió imperdonable tallen les ales del Girona

Peragón havia encarrilat el triomf aviat, però l'alegria de l'1-0 (9') va durar un minut

Amb deu homes els 35 últims minuts, el joc d'atac dels locals se'n va ressentir

Las Palmas, poc ambiciós, no va furgar en els contratemps dels d'Agné

L'ACTITUD MULTIPLICATS
L'equip va compensar la inferioritat numèrica en el tram final amb un gran esforç col·lectiu en totes les línies.
MOHA UNA VERMELLA MOLT CARA
Hi ha expulsions i expulsions, però un jugador de la seva experiència no pot pecar d'incontinència verbal i deixar tants minuts el seu equip amb deu.

De punt en punt es fa camí però si l'objectiu del Girona és intentar fer el cim, els empats ja no són un bon negoci. Entre haver-se quedat a mitges al camp del cuer i no haver posat el peu al coll a Las Palmas després de l'eficient començament d'ahir (Peragón ja havia situat l'1-0 en el minut 9), la broma a l'equip de Raül Agné ja li ha costat quatre punts en només vuit dies.

Un preu molt alt, ara que la palla va cara. I una garrotada corrosiva en l'aspecte anímic, perquè els demèrits del Girona van tornar a pesar més que la solvència del rival. Va ser preocupant la pèssima gestió de l'1-0 per part dels gironins, que van permetre l'1-1 de Las Palmas en l'acció immediatament posterior després d'un penal innecessari de Dani Bautista. I encara va clamar més al cel l'expulsió de Moha per una imperdonable reacció –tant se val si l'insult anava adreçat a Lequi o a l'àrbitre: es va guanyar la vermella i punt en un moment en què el Girona semblava que podia inclinar el camp al seu favor, segurament a partir d'uns canvis, un pla A, que Agné no va poder fer. Amb un home menys i 35 minuts per endavant, les possibilitats de victòria dels locals van decréixer de manera alarmant.

Partit espès.

Ja sigui per la murrieria de Peragón i de Javi Guerrero o per les errades de Barbosa i de Dani Bautista, el cas és que el resultat ja s'havia mogut dues vegades en onze minuts. La cosa prometia, perquè el trident del Girona ja ha donat mostres de sobres del seu potencial ofensiu i els canaris també van exhibir en els primers compassos una gran velocitat i capacitat de desplegar-se en tres quartes parts del camp. La rauxa dels primers minuts, però, va cessar i el partit cada vegada estava més tancat i menys desbocat.

S'hauria pogut trobar perfectament el Girona amb un 1-2 si Santamaría no hagués fet l'aturada de la temporada, una intervenció més pròpia d'un porter d'handbol que de futbol. Superat l'ensurt, va arribar l'expulsió de Moha, que ja tenia una targeta groga i va veure la vermella directa. Segurament Agné se'n va penedir a l'instant de no haver-lo canviat abans. L'expulsió va afectar molt el joc d'atac dels locals, entre altres coses perquè Agné va haver de sacrificar Jandro quan tot just començava a aparèixer. L'aportació de Chechu quan va sortir va ser extraordinària i sempre quedarà el dubte de saber què hauria passat si el Girona no s'hagués quedat en inferioritat numèrica i hagués pogut mantenir l'asturià dins el camp.

Els locals, que havien començat amb dubtes al darrere, van anar afinant la maquinària defensiva amb el pas dels minuts fins arribar a la impermeabilitat, tot i que Luso va acabar fos després d'un tram final que va requerir energia extra per part de tots els jugadors locals. Dorca i, sobretot, Tébar també van fer un esforç descomunal en el doble pivot. I a Las Palmas li va faltar decisió i també prendre més riscos (una sort, la tardana sortida de Quero).

GIRONA
1
LAS PALMAS
1
GIRONA:
Santamaría, Luso (Ángel, 82'), Tortolero, Migue, Dani Bautista, Dorca, Marcos Tébar, Moha, Jandro (Chechu, 64'), Peragón i Despotovic (Noguerol, 83').
LAS PALMAS:
Barbosa, Aythami, David García, Lequi, Ruyman, Vicente, Adrián Pollo, Jorge Larena (Quiroga, 58'), Sergio Suárez (David González, 70'), Pedro Vega (Quero, 88') i Javi Guerrero.
GOLS:
1-0 (9') Peragón. 1-1 (11') Javi Guerrero, de penal.
ÀRBITRE:
Del Cerro Grande, del col·legi madrileny.
T.G.:
Als locals Dani Bautista (10'), Moha (48') i Peragón (60'), i als visitants Pedro Vega (13') i Jorge Larena (47').