Girona

El repte més il·lusionant del Girona

Segon partit seguit a casa del Girona, que rep l'Elx, un rival directíssim

Agné posa els punts sobre les is: l'equip ja ha complert, però en vol més

Amb el 0-0 de l'anada, derrotar l'onze de Xumetra té molt de valor

La il·lusió de classificar-se per al play-off d'ascens a primera es manté intacta, però no s'ha de perdre la perspectiva de les coses. Així ho va voler deixar ben clar ahir el tècnic del Girona, Raül Agné, abans del partit contra l'Elx. Separats per sis punts, els dos equips formen part de la llarga corrua de conjunts aspirants a allargar la temporada a partir del 5 de juny. «L'objectiu [de la salvació] s'ha complert o gairebé. Que això no s'oblidi... Una altra cosa és que, gràcies al nostre rendiment, fem de la lluita per la promoció una il·lusió i un repte. Però el nostre objectiu no era aquest», va recordar l'entrenador gironí. Amb el 0-0 de l'anada, guanyar avui l'Elx de Jordi Xumetra tindria un gran valor. Això és innegable.

Amb la salvació a la butxaca, el Girona té a l'abast superar al final de lliga equips de més pressupost i més obligats a acabar a la part alta, com ara l'Elx, el Granada i el Cartagena. El rival d'avui, per exemple, és l'equip menys golejat (28 gols) i exigirà intensitat i atenció. «L'Elx exigirà molta intensitat i concentració. S'haurà d'estar viu i tenir en compte els petits detalls. A ells ja els va bé un partit d'anades i tornades. Domina força facetes del joc i hem d'estar molt bé col·lectivament i intentar marcar el nostre ritme», va comentar Agné sobre l'equip de Xumetra.

Menys possessió?

El Girona ha encadenat dos empats, a Ponferrada i fa sis dies contra las Palmas. L'equip està a dos punts del sisè i avui, segons va dir Agné, ha de ser més vertical. «Al final del campionat, tot es comprimeix més, els partits són més tancats i cadascú vol fer la seva. Tenim percentatges de possessió massa elevats... Necessitarem una mica més d'amplitud a partir d'ara, no tanta possessió. O almenys que sigui possessió més vertical.»

Sense donar pistes de l'onze, com sempre, tot sembla indicar que, per donar més amplitud al joc per les bandes, Chechu podria suplir la baixa de Moha, sancionat per una expulsió «absurda» –segons Agné–. Migue podria fer de Dani Bautista a l'esquerra de la defensa i, a l'eix, Serra podria tornar a jugar després de quatre setmanes per fer parella amb Tortolero.

Agné elogia Xumetra: «Ara ha après a frenar»

Agné va elogiar ahir un dels jugadors a qui va donar ordres durant dos cursos a Montilivi, Jordi Xumetra. L'extrem de l'Estartit està en plena forma: és el segon jugador més utilitzat per Bordalás i va marcar el gol de la victòria contra el Nàstic amb un bon cop de cap (1-0). Agné destaca que Xumetra ha madurat: «Xumetra s'ha fet gran futbolísticament. M'agradaria tenir el Xumetra d'ara. Tenia i té un potencial brutal. Té un caràcter que, d'un defecte, en fa virtut. Deu ser un dels tres millors extrems de segona A. Abans només accelerava i ara ha après a frenar. Amb aquest potencial, el fa ser més perillós.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)