Nàstic

Una base que es consolida

Tres partits repetint onze. Oliva no ha tingut gaire on escollir fins ara i en les últimes tres jornades ha comptat amb els mateixos jugadors d'inici, tot i que en la propera es preveuen canvis

Rubén Pérez, Ruz, Arzu, Xisco Campos, Mingo, Rodri, Seoane, Longás, Peragón, Eloy Gila i Powel formen l'onze inicial del Nàstic que Joan Carles Oliva ha repetit en les últimes tres jornades. Tota una novetat tenint en compte que en els cinc primers partits de lliga, el tècnic lleidatà no va repetir cap vegada l'onze, a causa, en part, de les constants baixes de l'equip. Al camp del Vila-real, però, així com també a casa contra el Cartagena i dissabte passat a Riazor contra el Deportivo, Oliva ha apostat pels mateixos homes, que a poc a poc, sembla que comencen a respondre. Tot i això, la gran aportació d'homes com Morán i Tuni a la Corunya fa que aquest equip tingui pocs números de tornar a jugar d'inici en el proper partit, dissabte contra el líder, l'Hèrcules. De tota manera, el que queda clar és que el tècnic grana comença a treballar amb una base que s'està consolidant i a la qual anirà introduint canvis progressivament, no només amb Morán i Tuni, sinó amb altres jugadors que després de tenir lesions importants també evolucionen positivament, com és el cas de Viguera, de moment amb un rol més secundari.

En les primeres jornades, Oliva va donar l'alternativa a jugadors com ara Sergio Juste a la defensa i Bueno a la banda, però a mesura que està avançant el curs, aquests jugadors estan perdent protagonisme. El central ja no és titular, tot i que compta amb molta confiança per part del tècnic –a Riazor va entrar en la segona part–, mentre que Bueno ha tornat a actuar amb total normalitat amb el filial, la Pobla de Mafumet. Un altre cas és el d'Adrián Luna, que de moment només ha jugat un cop de titular i té reservat un paper de revulsiu. En tot cas, molt major que el que tenen Galindo, que o millora molt o difícilment tindrà gaires minuts, o Julio Rico, ara mateix el jugador amb menys presència de la plantilla. Pel que fa als lesionats, Raúl Fuster haurà de competir per un lloc amb Mingo, mentre que Álvaro Rey, que ja ha començat a entrenar-se, i Mairata, que encara en té per a unes setmanes, per poc que estiguin al seu nivell, tenen molts números de ser peces fixes d'aquest equip.

NOM PART. MINUTS
Rubén
8 720
Seoane
8 720
Powel
8 665
Arzu
7 630
Ruz
7 606
Peragón
8 584
Xisco C.
5 450
Eloy Gila
8 446
Rodri
5 434
Longás
6 430
Mingo
6 413
Mairata
4 315
S. Juste
4 294
Raül Fuster
3 270
Adrián Luna
6 212
Bueno
4 181
Viguera
4 137
Álex Ortiz
2 135
Morán
2 107
Galindo
4 98
Tuni
1 34
Julio Rico
1 23

Una mitjana d'edat que gairebé voreja la trentena

X.S.

Una de les característiques de la plantilla del Nàstic és el gran nombre de jugadors que superen la trentena d'anys. Així, no és d'estranyar que l'onze inicial pel qual ha apostat Joan Carles Oliva aquestes tres darreres setmanes sigui la seva gran experiència. I és que la mitjana d'edat d'aquests onze jugadors gairebé arriba a la trentena d'anys –és de 29,3–. Només Eloy Gila, que té 23 anys, no arriba als 25. De la resta, la majoria –6 jugadors– superen els 30 anys. Mingo (34) i Peragón (33) són els més veterans, seguits de Rodri (32), Rubén (31), Powel (31) i Arzu (30). Encara en la vintena hi ha Xisco Campos (29), Longás (27) i Ruz (25). I si la setmana que ve entren Morán (35) i Tuni (29), la mitjana encara pot augmentar més. La majoria d'ells ja han viscut situacions de crisi al llarg de les seves trajectòries, cosa que com a mínim, pot evitar l'ansietat i els nervis que potser tindrien alguns jugadors més joves en un cas com el que està passant el Nàstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)