Girona

Delgado, tip de tot

El Girona anuncia que el màxim accionista posa el club a la venda per un preu simbòlic degut a la falta de suport i els continus entrebancs

El seu entorn afirma que el comprador ha d'oferir solvència i continuïtat a Girona

Pel preu que valia fa tres anys una acció del Girona FC SAD, avui podries adquirir el club i et sobrarien 499 euros. És el que es desprèn de l'impactant anunci que va fer ahir el Girona –el club es posa a la venda a 1 euro– i que va situar l'entitat de Montilivi en la primera línia mediàtica.

Activada la bomba, avui s'haurien de conèixer més detalls del compte enrere que ha de culminar en la venda del club, un temor que fa mesos que estava instal·lat en l'entorn de Montilivi. Segons la societat propietària, però, l'explosió serà controlada i els efectes col·laterals haurien de ser mínims. La compareixença avui de Josep Delgado com a representant de la societat que té el 98,9% de les accions del Girona ha d'aportar un mínim de llum als molts interrogants sobre el futur. Joaquim Boadas, el portaveu d'Unió Esportiva Girona SL, ja va avançar que el comprador no podrà ser qualsevol i que només cediran el club a una persona, entitat o societat que garanteixi la continuïtat del projecte a Girona i tingui solvència econòmica per fer front a totes les obligacions que hi ha, entre les quals els contractes signats amb els altres esports emmarcats en el Tots Som Girona.

Una font de conflictes

Boadas va voler expressar l'altíssim grau de decepció de Josep Delgado després d'haver fet en l'últim any i mig una inversió de “més de 8 milions d'euros”. Més enllà de rescatar el club de la gestió dels anteriors propietaris, de fer una profunda remodelació de les oficines de Montilivi i de l'aposta per projectar esportivament l'equip, Boadas va atribuir el “cansament” i el “descontentament” de Josep Delgado als diversos fronts que s'han obert en els últims mesos i que l'han acabat desencantant. Les crítiques del president del bàsquet masculí, la falta de suport de les institucions –l'Ajuntament no ha reservat cap partida per al Girona en els pressupostos més enllà dels 150.000 euros per al manteniment de l'estadi municipal de Montilivi– o la polèmica amb el futbol base han estat els últims episodis.

“No deixem un mort”

Boadas assegura que el fet que el preu de venda sigui tan simbòlic no vol dir que a darrere hi hagi un desgavell econòmic descomunal ni faci falta una gran injecció de diners: “És important recalcar que el Girona és un dels clubs més sanejats de la LFP. Ni deixem un mort, ni un pollastre ni un problema greu”, va insistir. “El club no té cap forat.”

El final d'aquest serial és una incògnita. És només una mesura de pressió de Delgado? Hi ha alguna societat que hi està interessada des de fa temps i amb la qual s'han avançat detalls de la venda? Hi té res a veure la situació judicial de l'empresari gironí? Hi serà ell mateix, a darrere, però des d'una altra societat? Hi tenen alguna cosa a veure els diferents assessors o intermediaris que fa setmanes campen per Montilivi, com ara Mauricio Novach i Félix Moneo? Maria Melekhova –administradora de UE Girona SL (màxima accionista del Girona SAD) i parella de Delgado– és qui es vol desprendre dels títols? La compareixença de Delgado hauria d'ajudar a resoldre les incògnites, que des d'ahir s'han multiplicat.

INTERROGANTS

Delgado haurà d'aclarir avui si la mesura ja és ferma o hi ha un punt de pressió
Hi ha d'haver compromís amb tot el projecte del “Tot Som Girona”. Sense el Girona FC, el seu motor, no sé què en serà”.

LA INVERSIÓ

Està decebut pel desagraïment tot i haver-hi posat “més de 8 milions d'euros”
La decisió està presa. S'ha de trobar abans el perfil de la persona, entitat o societat. Però és molt trista tota aquesta manca de suport
No tothom amb un euro podrà comprar. Hi ha requisits, com la solvència i la continuïtat.
Joaquim Boadas
VICEPRESIDENT DEL GIRONA FC

UN CARAMEL?

El club insisteix que és un dels més sanejats de tot el futbol professional

Josu Uribe en desmarca el vestidor i no vol excuses

La plantilla del Girona es va entrenar ahir al matí i no tots els jugadors sabien a primera hora l'anunci fet pel club. Sí que en va ser informat l'entrenador, Josu Uribe, que després de la sessió va fer la roda de premsa prèvia al partit contra l'Almeria. “Una persona del club m'ha comunicat el que hi havia, però no he parlat amb en Josep [Delgado] ni amb ningú més”, va dir l'entrenador, que va voler desmarcar l'equip del rebombori. “Jo sóc el responsable de l'àrea tècnica i en això no us puc ajudar. Però tinc molt clar que no ha d'alterar res. No tenim excuses. Nosaltres hem de guanyar partits, i això no m'altera gens el partit”. Uribe va defensar el màxim accionista i el consell del Girona: “Des que sóc aquí, la sensació és que és un club que compleix amb seriositat els pagaments als empleats. I això és molt important. Una altra cosa seria que estiguéssim quatre o cinc mesos sense cobrar.” En aquest sentit, va ser exigent amb l'equip: “Els únics que no hem complert en el club som els professionals, perquè no tenim l'equip més enlaire. Si guanyes partits, tot és més fàcil”. El cas és que demà hi ha un altre partit de gran transcendència a Montilivi, i l'anunci impactant d'ahir no sembla la millor ajuda prèvia, tot i que Uribe va insistir que res no trasbalsarà el treball que s'ha fet durant la setmana.

Menys canvis, i un juvenil, a punt

Josu Uribe es va presentar amb una revolució a Elx, on va fer set canvis en l'alineació. Res a veure amb el que té previst per demà, contra l'Almeria. “S'assemblarà molt a l'onze de l'altre dia, amb nou jugadors que repetiran”, va avançar l'asturià. Molt satisfet amb el rendiment defensiu, el tècnic mantindrà la línia del darrere –Luso, Dani Erencia, Rigo i Migue– i Marcos Tébar per davant seu. També té previst fer tornar a l'onze Jandro. L'altra gran novetat en la llista pot ser la presència del davanter juvenil Gerard Muñoz, que s'ha entrenat amb el primer equip des de dimecres. “Té unes condicions tremendes”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)