Sabadell

Ple de descobriments

Entre el Sabadell i el Barça B sumen 20 jugadors en les plantilles que l'any passat no jugaven en el futbol professional

El seu lloc a la zona tranquil·la i el bon futbol els han proclamat com dos dels equips revelació

El Sabadell i el Barça B confirmen el tòpic, cadascú a la seva manera, que els diners no donen la felicitat. El partit que jugaran aquest dissabte reunirà al terreny de joc molts jugadors que l'any passat trepitjaven camps modestos. Els uns, els del Sabadell, havien de patir terrenys de joc com els de Bintaufa i el Camp Nou de Dénia; i els altres, els del filial blaugrana, lluitaven en la divisió d'honor juvenil. En total, són 20 jugadors (13 del Sabadell i 7 del Barça B) que l'any passat no jugaven a la segona divisió.

Tot i la poca experiència de molts d'aquests jugadors, tots dos equips gaudeixen d'una posició a la taula força tranquil·la. En aquest punt de campionat tenen els mateixos registres i tot fa pensar que no hauran de patir fins al final per mantenir la categoria. Per sota, tenen equips com el Nàstic, el Girona, el Cartagena i l'Osca amb molta més gent contrastada i amb dos debutants en la categoria cadascun. “És imprevisible, jo mai he cregut en la inexperiència dels jugadors”, manifesta Toni Lao, jugador que ha passat per tercera i segona B abans de debutar a segona. “Qui té qualitat, té qualitat tingui 30, 20 o 17 anys”, afegeix.

Guadalajara i Alcoià

En el rànquing de jugadors debutants, però, predominen per sobre de la resta el Guadalajara i l'Alcoià amb 20 jugadors cadascun que la temporada passada no jugaven en lliga professional. Tots dos, sobretot els valencians, estan passant problemes per mantenir-se fora dels llocs de descens.

El tercer en el rànquing és el Múrcia, just abans del Sabadell i el Barça B, amb 14 jugadors que l'any passat la majoria estaven a la segona B, encara que la planificació de la plantilla en la categoria de bronze ja estava especialment pensada com un equip de segona.

Baixos rendiments

El cas del Sabadell, en comparació amb altres equips que el superen en jugadors novells és especial, ja que és un dels equips que més s'ha reforçat respecte al curs passat. Ho ha fet amb jugadors, la majoria dels quals l'any anterior no eren professionals. De fet, l'últim onze que va alinear Carreras contenia nou jugadors que militaven a segona B.

I és que els fitxatges que més diners han costat, en el cas del Sabadell en fitxes i en el del Barça B en traspassos, no han estat els que millor rendiment estan donant. En el cas arlequinat, des d'un principi s'esperava molt més de l'aportació de Nabil Baha, que va signar prop dels 250.000 euros per dos anys i en el cas blaugrana ja es comença a dubtar de Rodri i Femenía. El Barça va pagar per tots dos prop de 4 milions d'euros, i tampoc estan donant el rendiment desitjat. Amb tot, potser sí que és cert que els diners, tampoc en el món del futbol, no donen la felicitat.

AL SABADELL

13
jugadors
militaven l'any passat en una categoria no professional del futbol.

AL BARÇA B

7
jugadors
militaven l'any passat en una categoria no professional del futbol.

Les estrelles marxen

La gran temporada tant del Sabadell com del BarçaB ha provocat que tots dos equips intentessin mantenir els seus millors jugadors amb una sort diversa. El Sabadell no va poder evitar la marxa de dues de les peces més importants de l'equip que va aconseguir l'ascens: Isaac Cuenca i Ibusuki Hiroshi, així com Marc Fernández. Els dos primers van tornar de la seva cessió al Barça i al Girona, mentre que el de Corbera va anar a Cartagena, on no està tenint gaire sort. El Barça B va haver de deixar escapar també una part important de la seva plantilla. Nolito (Benfica), Fontàs i Thiago (primer equip) i Jonathan Soriano (Red Bull) en són un exemple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)