Sabadell

Amb aroma del passat

Sabadell. El conjunt arlequinat i l'Alcoià, rivals demà a El Collao, han estat lligats pels seus èxits en els últims anys. Són dos històrics del futbol estatal marcats pels paral·lelismes

Prop de 20 i 40 anys després van tornar junts al futbol professional
Són els dos equips del grup 3 que van pujar a segona divisió A

Les similituds que guarden el Sabadell i l'Alcoià, els dos rivals que s'enfronten demà (18 h), van molt més enllà del fet que es tracta de dos equips amb història dins del futbol estatal. Tots dos van tenir els seus moments de grandesa durant el segle passat, però en els últims anys s'han apropat per seguir camins paral·lels.

I és que des que el Deportivo va pujar a segona divisió B la temporada 2004/2005, els èxits de tots dos equips han anat de costat. De fet, el Sabadell ha disputat les dues promocions d'ascens juntament amb un Alcoià al qual ha costat quatre intents al segle XXI ascendir a la categoria de plata.

Tarda rocambolesca

En la primera de les dues promocions que han disputat conjuntament el Sabadell i l'Alcoià, tots dos equips la temporada 2008/2009, van encreuar sortosament els seus camins en l'última jornada de lliga. Els de Ramón Moya tenien a la mà amb un empat classificar-se per a la promoció d'ascens i els de Pepe Bordalás en tenien prou igualant el resultat que feia el Vila-real B (va perdre al Narcís Sala amb gol de Lanza). En aquell partit hi va haver un conjunt d'accions per acabar com més tard millor, amb lesions simulades, recs automàtics activant-se i retards injustificats que van acabar, això sí, amb final feliç. Les dues aficions van celebrar, amb l'empat, a la gespa la consecució de tots dos objectius.

Però només cal mirar la temporada passada per adonar-se que el destí de tots dos equips ha estat lligat en aquests darrers anys. L'Alcoià i el Sabadell van ser els únics dos equips que van pujar del grup tercer de segona B. De fet, el Sabadell va certificar el seu primer lloc de la lliga regular just abans de perdre contra l'Alcoià a la Nova Creu Alta (0-1) en un dia en què els homes de Paco López van fer el passadís en una festa a l'estadi creualtenc. Prop de 20 i 40 anys després les dues entitats tornarien juntes al futbol professional.

Partits intensos

Quan l'aficionat arlequinat recorda un dels camps més difícils de la categoria de bronze, immediatament li ve al cap El Collao. “Aquells partits són molt intensos perquè és un camp on l'afició està molt enganxada al terreny de joc i, a més, sempre ha estat una de les més animoses de segona B. Ara, a segona A, m'imagino que encara més, sobretot veient que l'equip necessita els punts i que des d'allà estan donant molta importància al partit de dissabte”, assenyala David de Navas, que és l'home de la plantilla que més partits ha disputat a Alcoi defensant els colors del Sabadell.

L'última experiència de De Navas en aquest camp, però, va ser la més satisfactòria –l'única vegada que ha guanyat allà el porter–. Va ser en la jornada 17 del curs passat, en què el Sabadell va vèncer per la mínima. “El partit de l'any passat va servir per canviar la dinàmica en camps difícils. Allà ens vam demostrar que en aquest tipus de camp també es podia donar continuïtat al bon joc que estàvem fent fins aleshores i que donava resultats. Va ser un punt d'enlairament i la confirmació que podíem fer alguna cosa maca”, hi afegia el porter, que està convençut de la capacitat de l'equip de trencar la ratxa de sis mesos sense vèncer a domicili en un camp que guarda una certa aroma del passat.

FERNANDO MAESTRO NO JUGARÀ CONTRA EL SABADELL

Fins al partit d'aquest dissabte una de les coses que tampoc no han canviat, a banda de la intensitat, és la presència indiscutible dels dos porters: David de Navas i Fernando Maestro. Mentre que el primer ha aguantat l'escomesa de l'ascens de categoria i del fitxatge d'Ian Mackay destapant-se com una de les peces essencials d'aquest Sabadell, el segon ha perdut recentment la titularitat. I és que des de fa tres partits (Cartagena, Deportivo de la Corunya i Barça B), Maestro ha deixat de jugar en benefici de Dorronsoro. “És un porter amb el qual hem coincidit tots aquests anys jugant a segona B i trobar-te'l a segona A sempre és més bonic”, reconeix David de Navas sobre el terrassenc, que juga a l'Alcoià des del 2004, en què va arribar procedent de l'equip de la seva ciutat. “Destacaria sobretot la seva regularitat, un porter que té una edat com la meva (37 anys Maestro i 36 De Navas) pot sorprendre en aquest sentit, que s'aconsegueixi mantenir durant tots els anys que fa que és porter (va debutar el 1995 al Sant Andreu) amb uns molt bons resultats”, hi afegeix el d'Alcobendas.
Aquell partit va significar la confirmació que podíem fer alguna cosa maca
David de Navas
PORTER DEL SABADELL
El partit de l'any passat va servir per canviar la dinàmica en camps difícils. Allà vam demostrar que podíem continuar jugant bé a futbol
Aquells partits són molt intensos perquè és un camp on l'afició, una de les més animoses, està molt enganxada al terreny de joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)