Sabadell

Quan falta Pablo Ruiz, tot és molt més difícil

Sabadell. El central sevillà, que no podrà jugar contra el Nàstic per lesió, s'ha convertit en la referència defensiva del Sabadell, que ha acusat les seves absències al llarg del curs

Va arribar poc abans que es tanqués el mercat de fitxatges d'estiu i li va costar entrar en l'equip. Però quan ho va fer, aviat va demostrar els motius pels quals s'ha convertit en una peça imprescindible de l'engranatge defensiu del Sabadell. Els números evidencien la dependència que té el Sabadell de Pablo Ruiz, que ha jugat quinze partits sencers aquesta temporada. Amb ell, els arlequinats reben de mitjana un gol per partit mentre que el registre es dobla quan ell no és al terreny de joc. “Potser ha estat una coincidència que quan ell no ha jugat els rivals ens han fet més gols. Confiem plenament en els altres centrals de la plantilla”, afirma David Bermudo, company seu a la línia defensiva que, això sí, reconeix la vàlua del central sevillà: “El Pablo és un grandíssim jugador, té molta experiència i sempre que ha jugat ha estat a un gran nivell. En els darrers partits, per desgràcia, no hi ha pogut ser, però hi ha prou centrals en la plantilla, molt bons també, per poder jugar”, afegeix.

El cert, però, és que les dues males ratxes ressenyables del Sabadell aquesta temporada (12 partits sense vèncer de la jornada 10 a la 21; i la de cinc partits sense guanyar encara vigent) ho ha fet sense que el central disputés la majoria d'aquests partits. De fet, els dos últims en què no hi ha pogut ser, Guadalajara i Alcoià, els arlequinats han rebut dos gols en cada un dels partits, un fet que no succeïa des del xoc contra el Numància el 15 de gener.

Un perfil buscat

“És un central molt i molt complet. Està concentrat els noranta minuts, sap col·locar-se molt bé encara que no és gaire ràpid i domina el joc aeri.” Si a aquestes característiques assenyalades per Bermudo se li suma una excel·lent sortida de la pilota, el resultat és un perfil de central necessari en tots els equips de la lliga i pel qual Xavi Roca, director esportiu del Sabadell va decidir fixar's-hi: “Sobretot per l'experiència, és un jugador que sap trobar el temps de totes les seves accions”, explica Roca: “És un jugador que té una mica de tot, que és agressiu defensivament, té bona sortida amb els peus i que sap quan fer les coses i quan no.”

L'únic handicap són els problemes de lesions que l'han mantingut tants partits fora i que l'impediran jugar dissabte contra el Nàstic. Tothom espera que es recuperi perquè la vida del Sabadell és molt més fàcil amb ell.

LES REACCIONS

Quan ha jugat
Partit
gols rebuts
J. 8 Recre
0 J. 10 Guadalajara
1 J. 17 Elx
0 J. 18 Almeria
3 J. 19 Valladolid
4 J. 20 Numància
2 J. 21 Las Palmas
1 J. 22 Xerez
0 J. 23 Osca
0 J. 24 Vila-real B
1 J. 25 Cartagena
1 J. 26 Deportivo
0 J. 27 Hèrcules
1 J. 28 Barça B
0 J. 29 Recre
1
Quan no ha jugat
Ens vam fixar en ell sobretot per la seva experiència i perquè domina els temps
Xavi Roca
DIRECTOR ESPORTIU DEL SABADELL
És un jugador que té una mica de tot, és agressiu defensivament, té bona sortida de pilota i sap quan fer les coses i quan no
És un grandíssim jugador, té molta experiència i sempre que ha jugat, ha estat a un gran nivell
David Bermudo
LATERAL DEL SABADELL

Redondo i Olmo completen la sessió amb el grup

Bones notícies per a Lluís Carreras que, si res no es torça, dissabte podrà comptar amb més peces defensives a la rereguarda que en l'últim partit contra l'Alcoià. Ahir el lateral esquerre Manu Redondo i el central Jesús Olmo van poder completar la sessió d'hora i mitja programada pel tècnic de Sant Pol de Mar a l'estadi de la Nova Creu Alta la qual Mackay no va acabar per culpa d'un cop.

Olmo sembla que ja ha deixat enrere la seva tendinitis al taló d'Aquil·les i podrà fer parella amb Agustín, que d'altra banda s'anirà reincorporant als entrenaments progressivament. El capità va patir una commoció dissabte passat que va impedir que ahir no s'exercités. Olmo, per tant, podrà ser alineat dissabte a la Nova Creu Alta juntament amb Toni Lao, que tornarà després de la sanció i amb el dubte de Redondo i Bermudo al lateral esquerre.

El sevillà està del tot recuperat del seu trencament muscular encara que no se sap si està per jugar els noranta minuts. Tot plegat seria en detriment d'un Bermudo que ha disputat els darrers dos partits i que reconeix tenir m´wa bones sensacions: “Al principi sí que vaig notar que em faltaven minuts, però l'altre dia a Alcoi vaig estar molt
millor. A mesura que vagin avançant els partits, si em van donant minuts, podré donar el millor de mi
mateix.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció