Sabadell

El repte de Carreras i la història arlequinada

Sabadell. El tècnic va formalitzar la seva renovació signant per un any més. Tot i els cants de sirena de l'elit, el de Sant Pol encetarà el seu tercer curs amb l'esperança de fer més gran el club

En una afició i un club tan exigent com el Sabadell, molt pocs projectes, dels gairebé seixanta entrenadors que ha tingut el club, han acabat funcionant. Només vuit entrenadors han superat el centenar de partits a la Nova Creu Alta, i Carreras, amb només dues temporades a l'esquena, està a quinze de superar aquesta xifra.

El tècnic va signar la seva renovació ahir per una temporada més, i complirà el tercer any a la banqueta arlequinada. Carreras vol lluitar contra la història del Sabadell, plena d'entrenadors fugaços i de projectes inacabats per culpa dels resultats i consolidar un projecte que atorgui als arlequinats la tornada al màxim nivell esportiu.

Professionalització

El tècnic i el Sabadell van tenir una feliç unió quan el maig del 2010 Carreras va donar el sí. Els arlequinats van fitxar un entrenador amb les idees molt clares, coneixedor del futbol professional i que encetava la seva primera etapa com a entrenador. El de Sant Pol es va trobar una entitat amb ganes de tornar al futbol professional, amb el suport d'una massa social notable i d'un Ajuntament decidit a apostar per l'esport a la ciutat.

De resultes d'aquesta relació, el tècnic es va guanyar el cel pujant l'equip en el primer any a segona divisió. Amb tothom embadalit, Carreras va decidir supeditar la seva continuïtat a unes millores que suposarien un salt qualitatiu en les condicions de treball dels professionals (un gimnàs a l'estadi, recuperadors, etc.). Tot plegat, amb una doble funció: fer créixer l'entitat amb unes millores que li serviran per si vol continuar en el futbol d'elit, i no enganxar-se els dits en el futur del tècnic que, això sí, té molt bona premsa, tant en l'àmbit nacional (gràcies al Barça) com estatal.

Més avenços

És per això, que una de les mesures que ha proposat aquest any és fortificar una base que aquest curs ha demostrat la seva debilitat (amb el filial a segona catalana, i els juvenils A i B a preferent). El futur de l'entitat dependrà de tenir aquests equips en les màximes categories possibles.

LES REACCIONS

Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Pepe Martínez
287 partits
Cursos: 1975-80, 1986-88 i 1991-93
Pasieguito
280
1964-72 i 1984-85
Pere Valentí Mora
164
1999-2006
Jaurrieta
149
1972-76, 1983-84 i 1993-94
Ramón Moya
146
2006-10
José Luis Romero
145
1980-81, 1988-89, 1994-96
Garcia Llamas
116
1995-99
Uribarri
115
1984-87, 1992-93 i 1998-00
Lluís Carreras
85
2010/-
Robert Elvira
71
2002-04
Ochoa
68
1956-58
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Estic molt content i satisfet de poder continuar un any més en un club com el Sabadell
Lluís Carreras
entrenador del sabadell

Redondo es perd el que queda

En el segon dia consecutiu de festa de la plantilla, es va confirmar la lesió de Manu Redondo, que es perdrà tot el que queda de temporada. El lateral esquerre té un trencament parcial del lligament lateral intern del genoll esquerre que el tindrà entre quatre i sis setmanes de baixa.

Tot just, Redondo s'estava recuperant d'una lesió muscular que l'ha mantingut set dels vuit últims partits fora de la convocatòria. Redondo, doncs, confirma els problemes a la defensa del Sabadell, ja que Olmo, amb una tendinitis, està gairebé descartat per al partit contra l'Elx i caldrà explorar Pablo Ruiz encara convalescent del trencament al recte anterior. Així doncs, al darrere, Carreras haurà de recórrer a reconvertir en central Samuel, Juanjo o Ramírez, tal com va fer amb aquest últim dissabte contra el Celta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció