Sabadell

La paradoxa arlequinada del bon futbol

Sabadell. Carreras exigeix una proposta atractiva als seus, que solen tenir problemes per vèncer quan juguen millor

Que un equip trenqui una dinàmica de cinc jornades sense vèncer i no estigui del tot satisfet demostra que el nivell d'exigència és alt. Això és, precisament, el que li va passar al Sabadell dissabte passat després de guanyar l'Osca: va aconseguir tres punts que alleugen la situació, però ningú en el vestidor va marxar cap a casa amb una alegria plena. Al menys, això és el que va deixar entreveure el tècnic Lluís Carreras després de l'enfrontament. “Vèncer és bo, però he entrat al vestidor i l'equip estava una mica tocat: ens hem imposat, però no com ho sabem fer”, va afirmar l'entrenador de Sant Pol de Mar. I és que si una cosa té clara el mister és que l'estil és ineludible. Es guanyi o es perdi.

El Sabadell ha de jugar elaborant, tocant, posseint i, si pot ser, agradant. És el camí, segons entén el cos tècnic, que ha de dur el bloc cap a les victòries. La segona divisió A, això sí, és una categoria exigent i, de vegades, la relació causa-efecte entre el bon futbol i els tres punts no és vinculant. L'equip arlequinat, precisament, ho ha viscut en la pròpia pell: de les cinc victòries obtingudes en la lliga, només va superar dominant i exhibint bon futbol l'Almeria (3-0), en la jornada quatre, i el Madrid Castella, una setmana més tard. Llavors, a Valdebebas, els de Lluís Carreras també van lluir-se per capgirar amb tres gols en deu minuts el 2-0 de la primera part. En els altres tres triomfs, l'equip ha hagut de ser més pràctic per imposar-se. Per exemple, en la jornada sis, va guanyar de forma clara el Xerès (3-0), però va fer-ho aprofitant el bon moment golejador de l'equip i després de superar una primera part ben complicada. Enfront el Guadalajara (2-1) la pluja va condicionar, el joc va ser directe i, dissabte passat, el Sabadell va vèncer per la mínima tot i jugar des del 15' amb un home més.

Efecte compensació

Si el Sabadell ha guanyat en partits en què no ha exhibit el seu potencial, Carreras té molt clar que victòries com les de dissabte passat fan justícia a ensopegades com ara les tingudes contra la Ponferradina, l'Hèrcules o el Còrdova en la copa, en què el domini arlequinat no va tenir cap recompensa. “[Els de dissabte] són tres punts que ens havíem merescut en altres ocasions”, va dir el mister, molt exigent: “Tot i vèncer, hem de fer crítica constructiva.”

ANIVELLAR-HO

El tècnic vol trobar un equilibri entre bon futbol i resultats que fins ara no ha arribat

RESULTATS AJUSTATS

Dels cinc triomfs, el Sabadell ha vençut clarament contra l'Almeria i el Xerès (3-0)
Després de l'última victòria contra l'Osca, Carreras va ser crític amb el joc del Sabadell

Donar-li continuïtat a l'última victòria, tot un repte

El triomf de dissabte passat contra l'Osca, en certa manera, feia honor a la lògica: el Sabadell havia anat millorant, va passar de les derrotes als empats, i dels empats, a la victòria. Ara, això sí, l'equip espera donar continuïtat al bon resultat obtingut a la Nova Creu Alta amb una altra alegria. Aquest cop, a domicili. Això sí, si els de Lluís Carreras tenen una assignatura pendent des que van tornar a segona A, fa un any i mig, és el rendiment lluny de casa. Aquesta curs, per exemple, el Sabadell ha sumat tan sols 5 punts de 18 possibles fora del Vallès. Val a dir, però, que l'esquadra arlequinada tindrà un repte d'allò més difícil en el desplaçament de diumenge al Nuevo Colombino. I és que el Recreativo de Huelva ha basat la seva bona arrencada –és sisè amb 22 punts– en el bon rendiment davant de l'afició. De fet, com a local, ha guanyat tots els partits excepte l'últim, en què els de Sergi Barjuan van claudicar en el duel andalús contra l'Almeria (0-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)