Sabadell

El quiròfan, segona residència arlequinada

Sabadell. Dotze operacions en tan sols un any i mig confirmen la malastrugança del conjunt llaner, que des que va arribar al futbol professional ha acumulat deu lesions de llarga durada

A la Nova Creu Alta ja no saben si han de fitxar una bruixa que desfaci maleficis o si començar a buscar trèvols de quatre fulles. La desesperació és enorme en un club devastat per les lesions traumàtiques des que va arribar a la segona divisió. En tan sols una temporada i mitja, onze jugadors del Sabadell han hagut de passar pel quiròfan, i el còmput total és de dotze operacions. En total, hi ha hagut deu lesions de llarga durada. Ahir el club va confirmar que Uli Dávila serà el dotzè operat, tot i que és la lesió de menys importància atenent els precedents.

En el món del futbol, les lesions es poden dividir en dos tipus. Les musculars i les produïdes per traumatismes. Les primeres tenen un origen, segons els experts, en els hàbits alimentaris de qui les pateix, en la genètica, en els precedents i en l'edat, entre d'altres. Les segones, com que es tracta de cops, es produeixen per pura mala sort en un altíssim percentatge. “Tot han estat males notícies des que a Àxel Vizuete li va sortir malament l'operació de pubis el 2009”, s'atreveixen a dir els més veterans a la Nova Creu Alta. El cert és que de totes aquestes intervencions, exceptuant la de Joaquín –una lesió crònica que encara no se sap d'on ve– i la segona d'Olmo –sorgida arran de la primera intervenció– han estat per traumatismes.

Tres encreuats

La lesió de moda en el futbol modern, el trencament dels lligaments encreuats, ha estat protagonista també al vestidor arlequinat. El curs passat, Fito, en un partit de copa Catalunya a Santa Perpètua contra un rival de segona catalana va inaugurar la llista. La va completar Eneko –segona operació d'aquest tipus al llarg de la seva carrera– i, recentment, Toño, arribat en el mercat d'hivern i dos dies després de fer un excel·lent debut lesionat en un entrenament. El lateral esquerre està fent el preoperatori a Vila-real i, tot i que encara no és oficial, sembla que s'acabarà operant al Vallès.

De lesions estranyes n'hi ha hagut un grapat en aquest any i mig. Més enllà de la d'Uli –traumatisme en una mà–, els trencaments del “còndil del genoll dret” d'Ian Mackay en un escalfament d'un partit de pretemporada i “l'arrencament del rodet posterior” de l'espatlla esquerra d'Agustín Fernández s'enduen la palma.

Tortolero, un creuer

Però a banda de les complicacions de les operacions, en el curs passat, de Fito i Olmo que han dut el central a quedar-se enguany sense fitxa, hi ha bones notícies. La recuperació de Tortolero va a molt bon ritme i podria reaparèixer ja el mes vinent, tot i que els serveis mèdics volen ser prudents. Sent-ne conscient, el jugador està tenint molt bones sensacions i ja veu el final del túnel.

CURS 2011/12 Ian Mackay
GENOLL DRET.
Lesionat en la pretemporada. El Sabadell va fitxar Iván Gómez.
Agustín Fernández
ESPATLLA ESQUERRA.
En la pretemporada i després de mesos pensant-s'ho, es va operar.
Fito Miranda
LLIGAMENTS ENCREUATS.
En un partit de copa Catalunya. Se li va complicar l'operació.
Eneko Fernández
LLIGAMENTS ENCREUATS.
Lesió produïda a la tardor. No va reaparèixer aquell curs.
Joaquín Rodríguez
BESSÓ DRET.
Ni l'operació va esbrinar quina lesió patia.
Manu Lanzarote
MENISC ESQUERRE.
Operat amb l'equip quasi salvat, va condicionar la renovació.
Jesús Olmo
TENDÓ D'AQUIL·LES.
Al maig per posar fi a uns problemes multiplicats al llarg del curs.
CURS 2012/13 Jesús Olmo
TENDÓ D'AQUIL·LES.
L'operació anterior no va anar bé i al gener se la van repetir. Sense dorsal aquest curs.
Dani Tortolero
ESQUENA.
Per una hèrnia discal a l'octubre.
Víctor Espasandín
PERONÉ DRET.
Se'l va trencar al desembre.
Toño García
LLIGAMENTS ENCREUATS.
Una vegada tancat el mercat d'hivern i després del seu debut.
Uli Dávila
DIT POLZE DRET.
Totes les parts han acordat posar fi a les molèsties del jugador.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)