Sabadell

ANTONIO HIDALGO

CAPITÀ DEL SABADELL

“El que compta és sumar, la imatge no dóna punts”

Defensa la capacitat de l'equip de reaccionar a domicili

El coneix a la perfecció i gràcies a ell ha tornat a irrompre

No guarda rancúnia a aquells que manifestaven dubtes sobre el seu fitxatge ara fa un any. Però Antonio Hidalgo (08-02-1979, Canovelles) no vol ni sentir a qüestionar la plantilla, a la qual, com a capità des d'aquesta temporada, defensa a ultrança. Diu que el sistema que practica l'equip li va com anell al dit i que el conjunt té capacitat per arribar a les cotes més altes, però també assumeix els problemes quan el Sabadell juga com a visitant.

Quines raons addueix el vestidor a la baixada de rendiment a domicili?
Hem de tenir en compte que les tres sortides d'aquest any han estat en camps difícils. És cert, però que el que va passar a Almeria va ser un cop dur i hem de girar full com abans millor. No queda res més que pensar en el Madrid Castella.
Els tres desplaçaments del 2013 han estat molt diferents, però tots han acabat en derrota...
Sabem que si volem estar a dalt hem de millorar moltíssim a fora de casa, perquè les cotes més altes no només depenen del que fem a la Nova Creu Alta. Hem de confirmar les bones sensacions a casa, tot i que va haver-hi un moment en la temporada que ens va costar més a casa i ara és al revés. Nosaltres plantegem els partits de la mateixa manera i, exceptuant l'últim partit, en què no va sortir res bé, l'equip sempre s'ha mostrat competitiu. Ara bé, també sabem que el que compta és sumar i que la imatge no et dóna els punts.
Pel que diu, veu l'equip amb capacitat d'estar a dalt al final de la temporada...
Tinc molta confiança primer en mi mateix i, sobretot, en els meus companys. Hi creiem, i no per un mal resultat canviarem ni una mica el que estem fent. Som conscients que tenim una bona oportunitat, tot està molt comprimit a la zona alta.
Sap encara més greu aquesta irregularitat de l'equip per les oportunitats que ofereix la lliga? En el sentit que si l'equip hagués estat millor estaria destacat a la zona de promoció...
Clar, és que costa molt guanyar a fora. Si mires els equips, nosaltres no som els únics que som irregulars a fora de casa. És clar que jugar a fora o a casa canvia molt, i per això no som una excepció. Cal, però, canviar-ho per no dependre únicament del que passi a la Nova Creu Alta d'aquí a final de temporada.
En l'aspecte personal, com ha viscut la seva irrupció de l'equip arran del seu fitxatge fa un any?
Jo era conscient que quan vaig arribar l'any passat hi havia dubtes. I els comprenia, perquè feia sis mesos que estava aturat. Però, si et sóc sincer, no tenia cap mena de dubte de la meva capacitat. Des del principi de curs m'he trobat molt bé físicament i l'entrenador i els meus companys m'estan donant molta confiança. Tot plegat fa que rendeixi a molt bon nivell i amb molta il·lusió i ambició.
Aquesta ambició li ve després de viure la cara més crua del futbol arran d'haver-se quedat sense equip l'estiu de l'any passat?
Sempre he tingut ambició, perquè en el món del futbol i en la vida si no la tens no aconsegueixes res. Però sí que és cert que el fet d'haver estat aturat tant de temps et fa reflexionar i hi ha moments de tot, perquè de sobte veus que tot pot acabar. Però una vegada superat, fa que revisqui la il·lusió.
Sembla que el sistema de joc estigui fet per a vostè, un interior amb arribada...
És un sistema semblant al que hi ha a can Barça i allà hi vaig estar dotze anys, així que imagina't... Aquesta posició me la conec perfectament.
I després de tants anys al Barça a un li fa il·lusió enfrontar-se amb el Castella, o en aquest punt de carrera ja li ha passat aquest cuquet?
El que tinc és ambició, perquè sembla que l'afició s'està movent i que hi haurà una bona entrada. El fet que sigui contra el Castella és el que menys importa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)