Una clatellada per despertar

Sabadell. Els arlequinats paguen car els desajustaments defensius i cauen contra l'Hèrcules malgrat avançar-se mitjançant Lanzarote (16'). Ara, la zona de promoció és 5 punts per sobre

sabadell1

hèrcules3

Un correctiu dolorós. Això és el que va rebre ahir el Sabadell en la seva visita al Rico Pérez, on esperava obtenir tres punts que el mantinguessin a tocar de la zona de promoció d'ascens i, en canvi, va acabar amb les mans buides. I això que els de Lluís Carreras van fer el més difícil: obrir la llauna, mitjançant el de gairebé sempre, Manu Lanzarote. En aquesta ocasió, però, els arlequinats no van mostrar la solvència d'altres cites i van cedir a l'encert de Braulio, que va capgirar el 0-1. Portillo, amb molta classe, va clavar l'estocada definitiva als vallesans, que encadenen tres jornades sense vèncer (1 punt de 9) i s'allunyen de la lluita per l'ascens. Ara, la zona de promoció és cinc punts per sobre.

Que en els primers quinze minuts De Navas fos el jugador més destacat del Sabadell és simptomàtic de com va ser l'inici del partit. L'Hèrcules va posar setge a l'àrea visitant i va fer treballar de valent el porter arlequinat, que va respondre de manera solvent a les aproximacions d'Edu Bedia i Portillo. L'ensurt més gran, això sí, va arribar en el minut 13, després que Sardinero es plantés sol davant de De Navas i xutés molt desviat.

Just llavors, amb el Sabadell patint, va aparèixer el pitxitxi arlequinat, Manu Lanzarote, i va fer avançar els seus (16') tal com Lluís Carreras havia previst, amb una transició ofensiva ràpida en què van participar els tres homes d'atac: Uli Dávila va combinar amb Collantes, que va assistir el de la Mina.

Tal com havia previst el tècnic arlequinat, els de casa, molt necessitats perquè han de fugir de la zona de descens, van continuar portant les regnes del partit, mentre que el Sabadell esperava replegat buscant fer mal al contraatac. La jugada, però, no va sortir bé i Braulio va empatar (35') després que Peña aprofités una errada visitant en la sortida de la pilota per robar i assistir.

La necessitat s'imposa

Tot i començar amb una arribada de Collantes per la banda, en la segona part les necessitats de l'Hèrcules es van imposar a les il·lusions del Sabadell. Així, el conjunt alacantí va continuar duent la batuta del partit i va acaparar totes les ocasions. Braulio va fer anar de corcoll la rereguarda arlequinada i, després d'intentar-ho amb una bona rematada que De Navas va deixar en no res, va fer avançar els seus. L'atacant canari va aprofitar que la defensa va badar per rebre completament sol davant del porter visitant i batre'l amb una canonada precisa (75'). El Sabadell es volia esperonar després del gol, però gairebé no va tenir temps, ja que set minuts després Portillo va sentenciar amb una acció de crac. I és que després de rebre una altra assistència precisa de Peña, va deixar assegut Tortolero i va batre, amb molta classe, De Navas, que va veure com el xut del davanter li passava per sota les cames.

Amb tot, el Sabadell va encadenar la segona derrota i necessitarà trencar la tendència la pròxima jornada, contra Las Palmas, per reprendre un camí il·lusionant. Guanyar seria el regal perfecte per celebrar el partit número 1.000 a la Nova Creu Alta.

HÈRCULES: Falcón, David Cortés, Escassi, Cabrera, Peña, Paglialunga, Mario (Eldin, 66'), Edu Bedia, Sardinero (Toti, 66'), Portillo i Braulio (Rivas, 79'). SABADELL: De Navas, Toni Lao, Tortolero, Abraham Paz, Òscar Ramírez, Juanjo (Juvenal, 83'), Longás, Moha (Eneko, 72'), Manu Lanzarote, Uli Dávila i Collantes (Aníbal, 64'). GOLS: 0-1 (16') Manu Lanzarote. 1-1 (35') Braulio. 2-1 (75') Braulio. 3-1 (82') Portillo.ÀRBITRE: Jaime Latre. T.G.: Als locals Mario, Braulio i Portillo; i als visitants Longás, Toni Lao, Tortolero i Moha. T.V.: Cap. PÚBLIC: 7.331 espectadors.
Estic enfadat, molest i trist. Crec que som superiors a l'Hèrcules, però no ho hem demostrat damunt la gespa. No reconec el Sabadell dels últims partits
És molt maco somiar i voler ser a dalt, però hem de ser realistes: tenim 43 punts, que en són molts arribats a aquest punt
Lluís Carreras
ENTRENADOR DEL SABADELL

Tortolero torna a un onze renovat

La nota més positiva del partit d'ahir va ser veure de nou Dani Tortolero a la gespa. I és que Lluís Carreras va decidir alinear-lo a l'eix de la defensa després que hagi estat baixa cinc mesos. El tècnic, de fet, va introduir un grapat de canvis respecte a l'onze de la jornada anterior. Més enllà de l'entrada obligada de De Navas a la porteria, les altres novetats van ser Toni Lao, Juanjo, Longás, Collantes i Uli Dávila.