Sabadell

La lliga es tornarà a fer llarga

El Sabadell ensopega a Miranda. L'encert de Mújika i Ruper en la primera part i la falta d'encert en atac condemnen el conjunt vallesà, que cau a Anduva i s'estanca en terra de ningú

SABADELL0

MIRANDÉS2

Al Sabadell li podria passar enguany una cosa molt similar a la temporada passada: que la lliga se li faci llarguíssima. Ahir, el conjunt vallesà va ensopegar a Anduva i s'aferma en terra de ningú. Si res no canvia, doncs, les sis jornades que queden tindran ben poques coses en joc per als arlequinats. Ahir, al feu del Mirandés, l'equip entrenat per Lluís Carreras es va veure superat per un Mirandés més profund, encertat i sòlid, que va aplicar amb encert la recepta que fa patir els sabadellencs lluny de casa.

Els de Carlos Pouso van saltar a la gespa d'Anduva amb una idea molt i molt clara del que havia de fer per noquejar el Sabadell: pressionar la sortida de pilota des de la primera línia. Amb això –i una gran clarividència i profunditat a l'hora d'atacar– en van fer prou per imposar el seu joc en la primera part. De fet, tot i que els vallesans van ser els primers en aproximar-se amb un xut tímid des de la frontal, l'equip de la comarca de l'Ebre de seguida va agafar les regnes del partit. Així, Koikili (4') i Munueta (8') van avisar amb xuts perillosos que De Navas va refusar de manera lluïda. El porter del Sabadell, això sí, no va poder fer res per evitar l'1-0 de Mújica, ja que estava venut. I és que Caneda va rebre sol després d'un servei llarg de falta i va assistir l'atacant basc, que tan sols va haver d'empènyer la pilota al fons de la xarxa.

Els locals es van sentir molt còmodes: van continuar ofegant el Sabadell amb una bona pressió i van aprofitar el mal moment dels vallesans al darrere per fer-los patir, sobretot amb accions per les bandes i a pilota aturada. Així, tot i que Eneko i Lanzarote van buscar l'1-1, al final va arribar la segona clatellada, quan Rúper va aprofitar una gran jugada associativa per batre De Navas amb una rematada molt precisa (41').

Ocasions sense gols

Després de la represa el partit va canviar, ja que el Mirandés va recular línies i va cedir la possessió al Sabadell. Val a dir, però, que mentre els arlequinats ho intentaven amb empenta –sobretot arran de l'entrada de Gato i Collantes–, els de casa controlaven des de la rereguarda.

D'ocasions per marcar el 2-1, això sí, no en van faltar. De fet, en el 49, Lanzarote va tenir una oportunitat claríssima, quan va rematar a boca de canó davant de Goitia. El de la Mina, però, no va enganxar bé la pilota. El mateix extrem gairebé sorprèn el porter visitant amb una centrada xut de lluny que va sortir desviada, mentre que l'àrbitre va anul·lar un gol a Aníbal (73') per un fora de joc força clar. Les dues millors oportunitats, això sí, van arribar en l'últim quart d'hora, tot i que va faltar definició. Primer Arteaga va rematar al lateral de la xarxa una bona centrada pentinada per Gato (75') i, deu minuts després, Juvenal va aprofitar un mal refús de Goitia per superar-lo, tot i que al final la defensa va refusar la pilota.

MIRANDÉS: Goitia, Iribas, Álvaro Corral, Caneda, Koikili, Antonio Martínez (Mikel Martins, 84'), Ruper, Muneta, Pablo Infate (Ivan Agustín, 67') Mújika i Díaz de Cerio (Goiria, 77'). SABADELL: De Navas, Toni Lao, Tortolero, Òscar Ramírez, Moha, Hidalgo (Gato, 55'), Juvenal, Longás, Lanzarote (Arteaga, 71'), Eneko (Collantes, 55') i Aníbal. GOLS: 1-0 (14') Mújika. 2-0 (41') Ruper. ÀRBITRE: Pino Zamorano. T.G.: Als locals Iribas i Álvaro Corral; i als visitants Longás i Moha. T.V.: Cap. PÚBLIC: 4.819 espectadors a Anduva.
La mala ratxa lluny de casa ens preocupa, però ara hem de continuar treballant i ja està
David De Navas
PORTER DEL SABADELL
En el segon temps, els canvis ens han donat mobilitat i han arribat les ocasions
Lluís Carreras
ENTRENADOR DEL SABADELL
L'equip havia de voler la victòria i l'ha volguda, el que passa és que no ha pogut aconseguir-la. En la primera part hem estat estàtics
o

El Sabadell ha sumat un punt dels últims 15 a domicili

Més enllà dels problemes a la rereguarda –propiciats en gran part pel gran nombre de baixes– una de les raons que expliquen la irregularitat del Sabadell en els últims mesos és el seu bagatge lluny de la Nova Creu Alta. I és que els de Lluís Carreras no guanyen des del 24 de febrer, quan van superar el Xerez amb un gol agònic de Galán en pròpia porta (0-1). Des de llavors fins ara s'han disputat cinc partits més, amb uns números més que discrets: un empat i quatre derrotes. Amb tot, el conjunt vallesà ha sumat només un punt de 15, ha encaixat tretze dianes i n'ha marcat cinc. Ara, una de les prioritats de l'entrenador de Sant Pol és anar recuperant algunes de les peces que ahir no van poder jugar a Miranda, com ara els sancionats Samu, Juanjo, Abraham Paz i el porter titular, Nauzet, que no es va poder retrobar amb la seva antiga afició.