Sabadell

Ja no es toca com abans

Sabadell. El conjunt arlequinat ha hagut d'adaptar-se a les diferents circumstàncies i deixar de practicar el futbol que el va caracteritzar des que va arribar Lluís Carreras a la Nova Creu Alta

Les coses no surten i els canvis se succeeixen. El Sabadell ja no és conegut com aquell equip que manté intacte el futbol de toc, tal com va propugnar Lluís Carreras des de la seva arribada. El tècnic, obligat per les circumstàncies i els resultats, ho ha hagut de canviar. Des de lesions amb els conseqüents canvis de posició fins a scouts del rival han impedit al Centre d'Esports donar continuïtat a l'estil genuí.

El conjunt arlequinat va començar a meravellar en la seva entrada a la categoria de plata, com ho havia fet l'any anterior a 2a B, amb una gran ratxa de resultats i un gran futbol que no va poder perllongar. Llavors, pels volts del novembre i desembre del 2011, amb una mala ratxa de 13 partits sense guanyar i veient que tenia moltíssims problemes al darrere, es va optar per un equip molt més defensiu en què, per exemple, Òscar Ramírez, un lateral, jugava a l'extrem.

El mateix esquema

En aquest curs, els arlequinats van recuperar aquell estil de joc. A mesura que passaven les jornades, el cos tècnic, veient que a fora de casa costava molt més mantenir la possessió, va optar per jugar molt més en llarg –a partir de Los Pajaritos– i, des d'ençà, el seu joc no ha deixat de derivar en aquest sentit. “No és que juguem en llarg, simplement saltem una línia”, explicava aleshores Carreras justificant les pilotades des de la defensa fins a la davantera, evitant la combinació al mig del camp. Ara, des de fa unes quantes jornades se'n salta dues, perquè el porter ni prova de tocar amb la defensa; quan té oportunitat, directament cap la referència en punta per descarregar.

“Un dels motius és que la defensa no té automatitzada aquesta manera de jugar. A causa de les baixes, han arribat jugadors nous que no estan acostumats a aquest joc i no els volem comprometre”, explicava el tècnic, que hi afegia: “Ens va costar tota una temporada a segona B convèncer els jugadors que podien jugar d'aquesta manera, imagina't fer-ho d'avui per demà.” Carreras també indica que els jugadors del mig del camp ja no estan tan frescos: “A principi de curs sí que podien fer els dos metres necessaris, ara ja no. Ens hem d'adaptar a tot.”

A principi de curs els migcampistes físicament estaven per fer els dos metres necessaris per tocar, ara no
Lluís Carreras
Tècnic del Sabadell
Ens va costar tota una temporada a segona B convèncer els jugadors que podien jugar d'aquesta manera, imagina't fer-ho amb els nouvinguts
Hi ha jugadors en la defensa que no tenen automatitzada aquesta manera de jugar. Han arribat nous per les baixes i no els posarem entre l'espasa i la paret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)