Sabadell

Què és Eplus-U?

L'empresa japonesa que hi ha al darrere del 66% de les accions del Sabadell es dedica a portar nens des del Japó fins a Europa

Keisuke Sakamoto és l'amo d'una societat que ha establert contactes amb el Madrid

Amb la confirmació que a partir del 2 de juliol entrarà al capdavant de la regència del club un nou consell d'administració al Centre d'Esports Sabadell, Keisuke Sakamoto, amo de l'empresa Eplus-U, serà qui decideixi qui entra i qui no al nou consell. Ell, a través d'aquesta societat, manega ben bé un 66% de les accions del club i està al comandament d'aquesta nau arlequinada. Una nau arlequinada que, com qualsevol societat anònima esportiva, la regeix qui té la major part de les accions i, tal com es va presentar a l'LFP i el CSD després de l'obligatòria ampliació de capital de 3,5 milions d'euros, estan a nom de l'empresa japonesa Eplus-U.

Eplus-U és una societat fundada el novembre de l'any 2011 amb un capital inicial d'uns 200.000 euros aproximadament (25 milions de iens japonesos) tal com acrediten les dades facilitades per la pròpia empresa. Les seves dues cares visibles són Keisuke Sakamoto, president, i Naosuke Takahashi. Tots dos van aparèixer en la presentació del juliol passat i en les dues últimes jornades de lliga es van deixar veure per la ciutat vallesana en les reunions que van precedir l'actual situació del conjunt arlequinat. Takahashi recentment va ser inclòs en el consell d'administració del Sabadell i encara, fins a la formació d'un altre de diferent, en forma part juntament amb Masato Horita, Domingo Lozano (empresaris) i Antonio Salguero (advocat) de la corda japonesa que regenta el 66,6% de les accions amb una inversió total d'uns 3,2 milions d'euros aproximadament.

Eplus-U

Un dels punts que més va atreure a Sakamoto i Takahashi per invertir en el Sabadell va ser la capacitat de poder intervenir en el futbol de base. Aquesta empresa, entre altres activitats, es dedica a portar nens des del Japó per formar-los, no només futbolísticament sinó culturalment, a Europa amb l'esperança que, algun dia i amb la nacionalitat adquirida, hi puguin jugar professionalment. En l'actualitat existeix la barrera en forma de la normativa FIFA que no permet obtenir llicència a nens que no canviïn de domicili o que els pares no els acompanyin, però les gestions per obtenir una excepció (la mateixa que negocia el Barça, per exemple) podria fer que en un futur no gaire llunyà no fos un problema.

Fins ara, en el futbol de base arlequinat hi ha un nen que arriba amb aquest programa a més de Hayato, que la temporada passada va jugar al juvenil, i que enguany ho fa cedit al Júnior de Sant Cugat. De fet, hi ha nens japonesos repartits arreu del futbol català, com ara al Júpiter, que són acollits a casa de famílies catalanes, els fills de les quals també juguen als mateixos equips.

Acord amb el Madrid

A banda de la captació de nens, Eplus-U es dedica al desenvolupament de campus i diversos actes en el món del futbol. Té acords de col·laboració amb la Fundació del Real Madrid per al desenvolupament de campus al Japó i a Valdebebas sota la marca de l'equip de la capital. La voluntat de l'empresa és continuar creixent més en aquest àmbit amb diversos acords amb equips capdavanters de l'LFP com ara el Barça.

66%
de les accions
són regentades per l'empresa japonesa.
3,2
milions d'euros
és el total invertit per aquesta empresa en les accions del Sabadell.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)