2a divisió FEF

Cita amb les emocions

Rival de primera. El Lleida rep aquest migdia el Betis en l'anada dels setzens de copa amb l'objectiu d'aconseguir un resultat que mantingui vives les possibilitats de classificar-se

L'ambient que es viurà al Camp d'Esports aquest migdia evocarà el de temps gloriosos. L'afició recordarà, per un dia, aquella època en què Lleida rebia un equip de renom cada quinze dies. Dues dècades després, torna el futbol de primera. La copa permet aquestes coses i avui el conjunt de la Terra Ferma rep la visita del Betis, un històric que tot i jugar a Europa ha començat la temporada patint. El rival dels blaus, de fet, arriba a la capital del Segrià després d'haver viscut una setmana molt moguda arran de la destitució de Pepe Mel. El bloc andalús estrenarà entrenador, Juan Carlos Garrido, i afronta el matx d'avui amb l'obligació de guanyar que es pressuposa a un equip de primera que s'enfronta a un de segona B, però amb la pressió afegida d'haver de trencar una ratxa de quatre partits sense fer-ho.

En un panorama com l'actual, en què les diferències entre grans, mitjans i petits són cada cop més amplies, només hi ha una competició en què hi ha lloc per a la sorpresa: la copa. L'eliminatòria a aquestes altures és a doble partit, fet que dificulta que hi hagi gestes, però tots els equips de segona B que han arribat fins aquí recorden el que han aconseguit recentment l'Alcorcón o el Mirandés i somien amb els ulls oberts. En futbol res del que ha de passar està escrit. La diferència entre un equip de primera en hores baixes –el Betis és el cuer– i un altre de segona B entonat com ara el Lleida és gran, però hi ha altres arguments més enllà de la qualitat. Ningú no estarà per sobre dels de Toni Seligrat en moral, il·lusió i ganes de fer-la grossa. L'objectiu, amb tot, està marcat: aconseguir un resultat que permeti afrontar la tornada amb possibilitats de classificar-se.

‘Carpe diem'

L'entrenador del Lleida té molt clar que la prioritat és gaudir: “Espero que tothom canalitzi l'esforç i les emocions i ho enfoqui a disfrutar al màxim. Això és un Carpe Diem en majúscules, hem d'aprofitar el moment, ja que no sabem si tornarem a viure una cosa similar.” Seligrat, això sí, no vol renunciar a res i ho deixa clar. “Afrontem el partit amb respecte, però volem jugar de manera descarada per classificar-nos”, va dir el mister, que té la baixa important d'Imaz. L'entrenador del Lleida, d'altra banda, va parlar de la situació del rival i creu que el relleu de tècnic pot perjudicar els blaus, més enllà de desconcertar-los una mica. “El canvi a la banqueta afegeix un plus de complicació, perquè els jugadors intentaran agradar al nou entrenador”, va detallar el de Torrent. Juan Carlos Garrido, precisament, vol “començar la nova etapa guanyant”. Per a aquesta cita no podrà disposar d'homes importants com ara Amaya, Rubén Castro i Vadillo.

Aquest és el primer partit d'una nova etapa i començar guanyant és molt important
Juan Carlos Garrido
entrenador del betis
Afrontem el partit amb respecte, però volem jugar de manera descarada per classificar-nos
ç
Toni Seligrat
entrenador del lleida
Hem de canalitzar totes les emocions i enfocar-les a disfrutar d'aquest partit al màxim. ‘Carpe Diem' en majúscules

Una jornada per homenatjar Miki Roqué

El component sentimental d'aquest partit transcendeix l'aspecte esportiu. El futbol el formen les persones i avui és un dia per recordar-ne una que va ser estimada aquí i allà: Miki Roqué. El futbolista de Tremp, que va morir l'any passat, serà homenatjat per dos dels clubs de la seva vida. El Lleida Esportiu ha preparat un seguit d'accions per recordar-lo en què participaran les penyes, aficionats, jugadors i excompanys. L'entitat blava reubicarà un mural del trempolí a la porta número 2, farà un acte íntim amb la família abans del partit i també n'ha organitzat un altre a la mitja part. D'altra banda, en el minut 26 hi haurà un recordatori. “Es farà un aplaudiment o bé es veurà una foto seva al videomarcador”, va explicar el president del Lleida, Albert Esteve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)