2a divisió A

Dies d'emocions fortes a Riazor

2a divisió A. Si diumenge Valerón tornava amb el Las Palmas al que va ser el seu estadi durant tretze cursos, avui Lendoiro deixarà la presidència després de més de 25 anys

El Deportivo de la Corunya, un dels clàssics del futbol espanyol, funciona des de fa temps com unes muntanyes russes. El club corunyès, amb greus problemes econòmics, està immers en la lluita per tornar a pujar a primera divisió –actualment és el segon classificat de segona A amb 36 punts, els mateixos que el líder, l'Sporting– i així deixar enrere una etapa fosca a tots els nivells. Per això el conjunt gallec primer haurà de superar la competència d'altres equips amb potencial per pujar, com ara el Las Palmas, equip contra el qual va perdre diumenge (1-2) en el que era el retorn de Juan Carlos Valerón a Riazor, el seu estadi durant tretze temporades. “Va ser molt bonic abans, durant i després del partit. Agraeixo molt tota l'estima rebuda”, va dir Valerón, que va jugar els 90 minuts i va tenir paraules d'elogi per a Augusto César Lendoiro: “Espero que tingui el reconeixement que es mereix, és una persona molt important per al Deportivo, per a la Corunya i per a mi des del punt de vista personal.”

Precisament Lendoiro viurà avui –en principi, perquè el Dépor ens té acostumats a oferir espectacles d'última hora– el seu últim dia com a president del Deportivo després de més de 25 anys al capdavant de l'entitat, on ha viscut les dues cares del futbol: de gaudir de l'Eurodépor a deixar el club molt a prop de la desaparició. “La llotja presidencial és una cadira elèctrica, només els que hi han estat ho saben. No només hi ha els resultats esportius, també hi ha tot el tema econòmic i totes les preocupacions són enormes. Evidentment, quan jugàvem la Champions no n'hi havia tantes”, afirma Lendoiro, que se'n va content amb la decisió presa: “Crec que he fet el que havia de fer, no presentar-me a les eleccions. Les coses no poden durar tota la vida.”

El successor, avui

Avui hi ha convocada una junta d'accionistes (a les vuit del vespre) en què s'espera que es dissolgui l'actual consell d'administració del Dépor i s'esculli nou president, que haurà de sortir d'entre tres candidats: Tino Fernández, Germán Rodríguez i Manuel López Cascallar.

La llotja presidencial és una cadira elèctrica, només els que hi han estat ho saben
Augusto César Lendoiro
president del deportivo
Ha estat molt emocionant. Espero que Lendoiro tingui el reconeixement que es mereix
Juan Carlos Valerón
jugador del las palmas

Lendoiro presenta Salomão i Toché

Durant el dia d'ahir Augusto César Lendoiro també va tenir temps per presentar els dos nous fitxatges del Deportivo. Un és el davanter murcià de 31 anys José Verdú Nicolás, Toché, que arriba lliure del Panathinaikòs i fitxa fins a final de temporada amb opció a una més, i l'altre, l'extrem portuguès de 25 anys Diogo Salomão, que torna a les files del Dépor, club on va militar els cursos 2011/12 i 2012/13, com a cedit per l'Sporting de Portugal. “Crec que l'he encertat de ple fitxant pel Deportivo, hi ha un objectiu clar molt bonic, que és l'ascens a primera divisió”, va dir Toché en la seva presentació, mentre que Salomão es va mostrar encantat amb el seu retorn a Riazor: “Vaig decidir tornar perquè és una ciutat i un club que m'encanten. Vaig ser molt ben tractat aquí.” Després de Toché i Salomão, el Deportivo, que va ingressar més de mig milió d'euros per Culio (Al-Wasl), podria fer més fitxatges en el mercat d'hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)