2a divisió A

El protagonista de la jornada

Borja Viguera (Alavés)

Viguera, a mil revolucions

Després d'explotar el curs passat a segona B, Viguera, que dissabte va fer un ‘hat trick' contra el Sabadell, continua en ple creixement i és l'actual pitxitxi de segona A

Diversos equips de primera el volien en el mercat d'hivern

Viguera va debutara primera divisió amb la Real Sociedad el curs 2010/11, però les lesions i la falta de minuts van frenar la seva progressió

La victòria de dissabte contra el Sabadell (0-4) va permetre a l'Alavés, que acumula quatre partits consecutius sense perdre –dues victòries i dos empats–, sortir de la zona de descens després de dotze jornades. Bona part de culpa de la reacció del conjunt vitorià la té el gran rendiment que va oferir Borja Viguera, autor d'un hat trick en l'últim partit. Amb els tres de dissabte –el primer al cap de vint segons de començar el partit–, Viguera, que fa tres jornades seguides que marca, s'ha convertit en el pitxitxi de segona A amb divuit gols, un més que Scepovic (Sporting). Des de la temporada 2004/05 que un jugador de l'Alavés no marcava un trio de gols en la categoria de plata.

Un camí llarg

Per arribar al nivell actual Viguera ha hagut de superar diversos obstacles al llarg de la seva trajectòria. Format al planter del Berceo i de la Real Sociedad, el davanter de Logronyo va debutar amb el primer equip txuri-urdin la temporada 2007/08 a segona A, on es va quedar fins a la temporada 2010/11, la del retorn de la Real a primera divisió. Viguera, molt jove, mai no va tenir el protagonisme desitjat a Anoeta, així que el gener del 2011 va anar cedit al Nàstic (segona A) a la recerca de minuts. Però, tot i començar amb bon peu –va marcar el dia del debut–, al cap d'un mes d'arribar a Tarragona es va lesionar greument el genoll i es va perdre la resta de curs.

Un cop recuperat, el futbolista va fer la pretemporada amb la Real i va tornar a provar fortuna al Nàstic, també cedit, sense gaire sort –0 gols en 10 partits–, cosa que va provocar que acabés la temporada a l'Albacete (segona B). A Castella-la Manxa tampoc no li van sortir gaire bé les coses –un gol en 10 partits–, així que l'estiu del 2012 va rescindir el contracte que l'unia amb la Real. Llavors va ser l'Alavés qui va apostar per Viguera, que es va enrolar al conjunt vitorià amb l'objectiu de tornar l'equip a la divisió de plata. El canvi d'aires no li podia haver anat millor al davanter, que va acabar el curs passat amb 20 gols entre totes les competicions, i va ser una peça clau perquè l'Alavés aconseguís el desitjat ascens. A l'estiu va renovar fins al 2015. Lluny d'estancar-se o de notar el canvi de categoria, aquesta temporada Viguera ha continuat progressant a marxes forçades, i s'ha convertit en l'home referència de l'Alavés. Fort físicament, amb un potent xut i amb facilitat per definir l'un contra un amb els porters, el de Logronyo ha trobat l'estabilitat necessària a Mendizorrotza. Ha jugat de titular els 25 partits de lliga, últimament molt ben secundat per Ion Vélez a la banda, i a còpia de treball i de gols ha contribuït decisivament a treure l'Alavés del pou de la classificació. A més, s'ha consolidat com un especialista en el llançament de penals, i és el jugador que més n'ha marcat a segona A, amb cinc.

Apunta alt

Les bones actuacions de Viguera no han passat desapercebudes als equips de primera divisió. De fet, en el passat mercat d'hivern es va parlar de l'interès de l'Osasuna –finalment va fitxar l'exjugador del Girona Javi Acuña– i la Real Sociedad per incorporar-lo, encara que finalment el jugador va continuar a les files de l'Alavés. Tot i això, tot fa pensar que a l'estiu Viguera, de 26 anys, podria tornar a trepitjar l'elit.

18
gols
ha marcat Viguera en la lliga, un més que Scepovic (Sporting). És el pitxitxi de segona A.
20
segons
va tardar l'atacant a marcar el primer gol del seu equip contra el Sabadell (0-4).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)