2a divisió A

L'anàlisi

Res segur i tot per decidir

Que en la jornada passada hi hagi hagut tants empats (set) demostra la igualtat de la categoria. Ara entrem en les últimes deu jornades i cada punt és fonamental, ja que les diferències en la taula classificatòria no són grans, està tot molt comprimit, i tot compta.

Igualtat fins al final. Crec que la lliga estarà molt igualada fins al final. Ha estat així durant tota la temporada i així seguirà fins que s'acabi el campionat. Crec que cap equip es quedarà gaire despenjat a curt termini, ni a dalt ni a baix.

La part alta. És difícil pronosticar quins equips acabaran en els primers llocs. El líder, l'Eibar, està en una bona dinàmica i és un equip que no té, o no tenia, aquesta pressió d'estar a dalt, ja que venia de segona B. Crec que l'Eibar es mantindrà allà, però a partir d'aquí no m'atreveixo a dir més noms, perquè només cal veure el potencial que tenen equips com el Mallorca i el Saragossa, i mira com estan...

La part baixa. Pel que fa als últims llocs de la taula, crec que també és molt difícil i molt aviat per dir o saber quins equips acabaran en descens. L'Alavés i el Girona són els dos conjunts que ara mateix estan més despenjats, a cinc i sis punts de la salvació, respectivament, però encara en queden 30 per jugar-se, i això és molt. A més, són equips que fa moltes jornades que estan allà baix i saben conviure amb aquesta situació. Ara estan obligats a guanyar un parell de jornades consecutives o assolir aquests set punts de nou possibles per acostar-se molt a la permanència i jugar-se-la en les últimes sis o set jornades. Els altres dos equips en descens, la Ponferradina i l'Alcorcón, en principi no estaven cridats a estar allà baix, però estan en una situació complicada i no poden badar. També han d'estar molt alerta aquests equips que estaven a dalt i van perdent posicions, ja que poden tenir molts problemes si arriben al final amb possibilitats de descendir.

L'Alavés no reacciona. Veig l'Alavés malament, l'últim empat a casa és poc productiu per a ells. Juntament amb el Girona, és l'únic equip de segona A que ha canviat d'entrenador dues vegades aquest curs. La línia de l'equip continua sent la mateixa, i això demostra que falla alguna cosa més que el tècnic.

El Girona, amb possibilitats. El Girona venia d'un any fantàstic i sorprèn veure'l en aquesta situació. La victòria contra l'Alcorcón és molt important per al conjunt gironí, ja que li permet tornar a tenir possibilitats de salvar-se. Ha fet dos canvis de tècnic, té baixes importants i està en una situació delicada, però l'última victòria pot ser un bon impuls i encara els veig amb possibilitats de salvar-se.

El Barça B i el Sabadell, millor. El filial blaugrana està en un moment regular, bo i dolç. En la primera volta va tenir problemes, amb moltes derrotes consecutives, i li faltava gol, però és un equip amb molta qualitat, i ara ha agafat aquesta dinàmica positiva i segur que lluitarà per estar en les primeres posicions de la taula. El Sabadell també el veig bé, ha aconseguit consolidar-se després del canvi d'entrenador, que sembla que ha tingut l'efecte desitjat. Fa poc semblava un equip que podia estar condemnat a patir molt, però com li passa a tothom en aquesta categoria, si enllaces un parell de victòries consecutives treus el cap i canvies la dinàmica d'una setmana a l'altra.

La vida a l'atur. Ara mateix no em queda res més que veure el futbol des de l'altre costat, des de la barrera, preparant-me i fent coses que no pots fer quan estàs entrenant. Estic esperant el següent repte. Els entrenadors que aquesta temporada ja hem entrenat algun equip no podem tornar-ho a fer aquí, així que només queda l'opció d'anar a l'estranger o esperar a veure que passa el curs vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)