2a divisió A

Per inèrcia i punteria

El Barça aprofita una bona segona part i l'encert en els últims metres per derrotar el Girona, que veu truncada la seva revifada

Migue va rematar al travesser en els instants finals del partit; mentre que, per part del Barça, Sandro va desaprofitar un penal en el primer temps

El Girona arribava al Miniestadi amb l'aigua al coll. Amb un descens que semblava inevitable fa tres jornades però que la darrera revifada dels de Machín havia posat en dubte. Per la seva banda, el Barça B d'Eusebio, immers en el millor moment del curs, arribava a la cita havent encadenat set jornades sense perdre. I amb inèrcia i punteria en van tenir prou per enfonsar una mica més el Girona i sumar la tercera victòria seguida.

El visitants van començar elèctrics i intensos, establint una pressió alta sobre la primera zona de creació blaugrana, fet que habitualment provoca problemes a la parella de centrals, ahir formada per Illie i Bagnack. Va ser el tradicional posicionament efervescent que acostumen a plantejar els visitants al Mini. El Barça no va patir fins al minut 15, quan Ortuño ho va provar des de la frontal de l'àrea. Masip, molt segur, la va aturar. Si bé Masip és un porter d'enorme potencial, el gironí Isaac Becerra no es queda curt, i ho va demostrar pocs instants després. Sandro va guanyar l'esquena a Ramalho i es va plantar sol davant de Becerra, però la seva rematada creuada la va desviar l'exespanyolista amb el peu, com si es tractés d'un porter d'handbol. Al bistec hi faltava una mica de sal i la hi va posar el col·legiat amb un parell de decisions polèmiques que van acabar amb el primer gol del partit. Santos Pargaña va considerar penal una caiguda de Dongou dins l'àrea, però Sandro el va enviar al pal esquerre d'un Becerra que en la jugada posterior va xocar amb Illie provocant el que semblava una altra pena màxima. La posterior xerrada entre el linier i el col·legiat principal va acabar per deixar la polèmica en un mer episodi sense incidència en el partit. Però les controvèrsies no van acabar aquí, i l'àrbitre es va rentar les mans en una caiguda d'Ortuño dins l'àrea. El mateix Ortuño, però, es va encarregar d'esvair tot el que havia passat fent el primer gol del matx amb una rematada de mitja volea, i va canviar els crits pejoratius contra l'àrbitre pels càntics de gol.

El Barça, a l'atac

Després de la represa, Eusebio es va llançar a la piscina i va anar a buscar el partit sense por d'encaixar més gols. Adama va entrar per Edu Bedia i Denis Suárez va passar a formar parella d'interiors amb Javi Espinosa. El Girona va trobar més espais al mig del camp i ho va aprofitar per generar ocasions a la porteria de Masip. Ortuño, l'home més insistent dels gironins, ens va tenir dues de clares, però les seves rematades de cap van ser massa tímides.

Dongou ho va provar per als blaugrana, però es va tornar a trobar amb un peu providencial de Becerra. Era el preludi de l'empat a un que va fer Sandro (66'). Adama es va inventar una cavalcada marca de la casa per la banda i va assistir el canari perquè desinflés els ànims visitants. Van ser els pitjors minuts d'un Girona que va veure com Dongou, incisiu com sempre, hauria pogut fer el segon gol blaugrana després d'una mala sortida d'Isaac Becerra. La seva rematada, gairebé sense angle, es va estavellar a la fusta.

Respostes visitants

Després de l'enèsima centrada d'Adama per la banda, Dani Nieto també s'hauria pogut erigir en antiheroi gironí, però la seva rematada va anar a l'exterior de la xarxa. La resposta del Girona, que atacava més amb el cor, va ser de Migue. El central santcugatenc va rematar amb el cap un córner, però la pilota va picar amb el travesser. I enmig d'un vendaval culer i una davallada física del Girona, el més jove, Munir, es va inventar una rematada amb la dreta a l'escaire d'Isaac Becerra que va sentenciar un Girona estèril en el tram final del duel. Somriure per a l'aficionat culer i reflexió per al gironí, que agafava el camí de tornada a casa conscient que té feina a fer per salvar la categoria.

OFENSIU

L'empenta gironina en els primers minuts va passar factura al final del matx

ADAMA, CLAU

Eusebio la va encertar amb el plantejament ofensiu en el segon temps

ELS VESTIDORS

Va revolucionar el partit i es va inventar una gran assistència a Sandro Ramírez
En la primera part hem fet una mica dolents els nois del Barça B. Marxem molt decebuts
t
Richy Álvarez
defensa del girona
Estic molt content pel gol. Espinosa m'ha vist bé i jo no he dubtat gens, he vist avançat el porter
Munir el-Haddadi
davanter del barça b
Estem en un gran moment de forma i no volem aturar-nos. Som ambiciosos, això és elemental
Sergi Samper
migcampista del barça B
Amb l'entrada d'Adama, el Barça B ha anat amunt. No escurçar distàncies és una mala notícia
Jonás Ramalho
defensa del girona
Cada jugador a la seva posició és important. Jo intento aportar el millor de mi i ajudar l'equip
Adama Traoré
extrem del barça B
Sabíem que el Barça pressiona molt i que físicament exigiria. No hem pogut aguantar
t
Jordi Matamala
migcampista del girona

Triomf dedicat a Pol Calvet

Els jugadors del Barça B van dedicar la victòria a Pol Calvet, jugador del filial blaugrana que va ser operat aquesta setmana dels isquiotibials i que estarà fora de combat la resta de la temporada. Calvet va passar dijous pel quiròfan del Doctor Cugat i tindrà un temps de recuperació d'entre 4 i 6 mesos. Ahir els jugadors del filial blaugrana van mostrar al final del partit samarretes amb el nom de Pol Calvet donant-li suport. “Vull dedicar aquest triomf al meu company Pol Calvet que està lesionat”, va dir Munir a les càmeres d'Esport 3 al final del matx.

Pol Calvet ha jugat aquesta temporada 206 minuts repartits en deu enfrontaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)