2a divisió A

Una estrebada per acostar-se a primera

Un peu i mig. El Deportivo trenca per fi la classificació amb 13 punts de 15 i ja en té 9 de marge sobre el tercer

Fins fa poques setmanes, la classificació de segona A estava plena d'incògnites. La gran igualtat en la lluita per l'ascens i per evitar el descens i les distàncies curtes entre dalt i baix feien difícils tots els pronòstics a la categoria de plata. Ara, però, ja hi ha alguna cosa que comença a clarificar-se, especialment a la zona alta. El Deportivo, gràcies a haver sumat 13 dels últims 15 punts en joc i a la irregularitat dels perseguidors, consolida la primera posició i, quan falten set jornades, ja té 9 punts més que el primer equip que ocupa zona de fase d'ascens, el Tenerife, que és quart. El Barça B, que no pot pujar, és el tercer.

Malgrat que té marge per aconseguir l'ascens directe, a la Corunya no se'n refien. Saben el pa que s'hi dóna, a segona A, amb moltíssims equips que es juguen coses en la recta final del campionat. Fa dos anys, el Deportivo ja va saber gestionar bé la campanya a segona A i va tornar a primera només un any després de l'històric descens del juny del 2011. Ara, malgrat el cop que va suposar tornar a perdre la màxima categoria, repeteix la fórmula: tranquil·litat, solidesa, regularitat, bona recta final i, per damunt de tot, la fidelitat d'una afició que no deixa de banda l'equip malgrat les decepcions. “Hem de lluitar contra el perill de veure l'objectiu molt a prop, ja que llavors t'atures o et relaxes. No ens podem aturar i no ens relaxarem en absolut”, explicava el tècnic, Fernando Vázquez, després de la victòria de diumenge al camp del Mallorca (0-3), la tercera consecutiva. La derrota del Las Palmas a Miranda de Ebro va possibilitar, en una jornada rodona, la major distància del curs dels gallecs sobre els perseguidors. De moment, el títol sembla que se l'haurà de disputar amb l'Eibar, l'altre gran aspirant a l'ascens directe, que té cinc punts menys. Vázquez veu el seu equip motivat i responsabilitzat davant el repte, sobretot per afrontar els tres següents partits, en els quals el Dépor pot certificar l'ascens. Primer rep el Ponferradina i després visita el Lugo i l'Alavés.

LÍDER SÒLID

Fa un mes, el Deportivo era segon i només tenia tres punts més que el tercer

DIUMENGE RODÓ

Va donar un cop d'autoritat (0-3) a Mallorca i va aprofitar que el Las Palmas va perdre

TÈCNIC PRUDENT

“Hem de lluitar contra el perill de veure l'objectiu molt a prop”, afirma Vázquez

El Mallorca, l'altra cara

Fernando Vázquez considera que la clau que explica que el Deportivo torni a estar a les portes de primera malgrat els dos descensos dels últims anys i els problemes institucionals és que no hi ha hagut mai trencament entre l'afició i el club, la qual cosa ha donat estabilitat a l'equip tot i les decepcions. En canvi, el club per al qual el descens a segona A del juny passat va ser traumàtic és el Mallorca, que viu un any convuls, amb bona part de l'afició empipada. La derrota contra el Deportivo va ser la tercera seguida i la zona de descens ja és a només quatre punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)